Patekote į eismo įvykį? Sužinokite, ko daryti po jo nevalia | Kas vyksta Kaune

Patekote į eismo įvykį? Sužinokite, ko daryti po jo nevalia

Organizatorių nuotr.

Ne paslaptis, kad nė vienas vairuotojas nėra apsaugotas nuo eismo įvykio. Savaime suprantama, kad kaltininkas nebūtinai esate jūs – dėl prastų oro sąlygų, riboto matomumo, išsiblaškymo, neblaivumo ar dėl daugybės kitų priežasčių į jus gali įvažiuoti ir kitas vairuotojas. Retai susiduriant su tokiomis situacijomis gali kilti klausimas – o ką daryti dabar? Nepasiduokite stresui – žinodami, ko nevalia daryti atsitikus eismo įvykiui, išvengsite nemalonių situacijų, kurios gali susidaryti vėliau aiškinantis dėl išmokų bei remonto darbų.

Transporto priemonių pajudinimas

Be abejo, po eismo įvykio pirmiausia turėtumėte įsitikinti, ar nėra poreikio kviesti greitąją pagalbą ar kitas tarnybas. Jeigu visi yra sveiki, jaučiasi gerai, įvykyje dalyvavo ne daugiau kaip dvi transporto priemonės, jo metu nenukentėjo joks pašalinis turtas – stulpai, tvoros ir pan., o vairuotojai sutaria dėl aplinkybių, policijos kviesti nėra būtina.

Tiesa, svarbu atminti vieną paprastą taisyklę – automobilių po eismo įvykio nejudinkite tol, kol nenufotografavote situacijos. Išimtis daroma tik tuo atveju, jei eismo įvykis nutiko ypač judrioje gatvėje, greitkelyje ar magistraliniame kelyje.

Palikę automobilius tokioje situacijoje galite sukelti nesaugumą kitiems eismo dalyviams, o didelis greitis gali nulemti dar net keleto papildomų transporto priemonių dalyvavimą įvykyje. Patraukite automobilius į šalikelę ir nutarkite dėl aplinkybių stovėdami saugioje vietoje – nerizikuokite savo sveikata ar net gyvybe.

Įvykio deklaracijos pildymas

Dažnas vairuotojas net ir šiandien patekęs į eismo įvykį sudvejoja, ar tik nereikėtų iš kažkur staiga gauti popierinės įvykio deklaracijos? Tiesa tokia, kad retas kuris šiandien besivežioja atspausdintą šio dokumento versiją – o ji, iš tiesų, nelabai ir reikalinga.

Šiandien skaitmeninės galimybės itin plačios, todėl užpildyti deklaraciją galite ir internetu. Tiesa, turėtumėte išlikti dėmesingi ir apie įvykį informuoti būtent kaltininko draudimą.

Pavyzdžiui, jums žalą sukėlęs vairuotojas naudojasi „Gjensidige“ privalomuoju draudimu – tokiu atveju pildyti deklaraciją turėtumėte „Gjensidige“ tinklapyje. Taip pat elgtis derėtų  ir tuo atveju, jei avariją sukėlėte jūs, o patys naudojatės būtent šiuo draudimu.

Svarbu atminti tai, kad niekada neturėtumėte išvykti iš įvykio vietos neužpildę deklaracijos – net jei su kitu vairuotoju sutarėte, kad vėliau susitarsite ir viską užpildysite jums patogesniu metu. Niekada negalite būti tikri, kad kitas vairuotojas nesumanys pasišalinti – tokiu atveju liksite be draudimo išmokos, o automobilį remontuoti turėsite iš savo lėšų.

Trišalė komunikacija

Po eismo įvykio būkite pasiruošę komunikuoti – dėl įvairių klausimų gali tekti susisiekti su kitu vairuotoju, o eismo įvykį administruojantis draudimas, siekdamas išsiaiškinti aplinkybes ir kitus niuansus, gali su jumis susisiekti net keliskart. Būtent todėl turėtumėte įsijungti mobilaus telefono garsą ir stebėti naujai į jūsų el. pašto dėžutę įkrentančius laiškus – dažnai draudimai taiko tik kelių dienų išmokos patvirtinimo terminą, todėl  atsakyti kuo skubiau, šiuo atveju, yra jūsų pareiga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA