Protestuotojai Kauno savivaldybėje sutikti nesvetingai: ar „gimtadienio“ sveikinimai pasieks merą? | Kas vyksta Kaune

Protestuotojai Kauno savivaldybėje sutikti nesvetingai: ar „gimtadienio“ sveikinimai pasieks merą?

/ R. Tenio nuotr.

Kovo 22-ąją, penktadienį, prie Kauno miesto savivaldybės buvo surengtas protestas „Politinės veidmainystės gimtadienis: du metukai“. Protesto dalyviai ant gimtadieninių atvirukų rašė linkėjimus miesto merui Visvaldui Matijošaičiui dvejų metų neišėjimo iš Rusijos sukaktuvių proga. Šiandien atvirukus bandyta įteikti savivaldybės darbuotojams, tačiau nei vienas atviruko nepriėmė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vadovas Arnoldas Bukelis žadėjo suderinti, kad kažkas iš valdžios ateitų, bet deja, niekas taip ir nepasirodė.

Protestuotojams bandant įteikti atvirukus savivaldybės darbuotojams, nei vienas iš jų atvirukų nepriėmė – visi išsisukinėjo ir atvirukų neėmė, tad galiausiai gimtadieniniai sveikinimai nugulė į savivaldybės pašto dėžutę.

Kovo 22-ąją gausus būrys susirinkusiųjų kauniečių bei miesto svečių ant atvirukų išrašė tai, ko linki Kauno merui. Protestuotojai linki V. Matijošaičiui vykti į Maskvą, trauktis iš Kauno ir nedaryti miestui bei visai Lietuvai gėdos.

„Krabai, važiuok namo į Maskvą! Man už tave gėda ir tu esi šiukšlė. Von iš Kauno! Darai gėdą visai Lietuvai.

Linkiu, kad šis „gimtadienis“ būtų paskutinis! Krabai, jei neturi kiaušų ir moralės išeiti iš teroristinės rusijos, išeik iš Kauno. Mums čia šiukšlių nereikia!“ – tokius „sveikinimus“ V. Matijošaičiui rašė protestuotojai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog penktadienį protestuota prieš Matijošaičių šeimos verslo „Vičiūnų grupė“ atstovavimą teroristinei valstybei Rusijai tarptautiniu lygmeniu. Protesto idėja yra ir ironiškai paminėti 2 metų gimtadienį, kai Matijošaičiai išsisukinėja dėl jų verslo išėjimo iš Rusijos.

Protesto akciją tiesiogiai transliavo naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“.

Kaip teigė protesto organizatorius Rokas Povilius, pagrindinis protestuojančių reikalavimas yra pradėti oficialią Kauno miesto mero V. Matijošaičio ir savivaldybės tarybos narių Šarūno Matijošaičio ir Dainiaus Matijošaičio nušalinimo procedūrą. Anot R. Poviliaus, kai kurie ekspertai teigia, jog čia galimai sulaužyta net priesaika, nes buvo bendradarbiaujama su priešiška Lietuvai valstybe.

Kaip teigiama TS-LKD išplatintame pranešime žiniasklaidai, Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicija, kuri yra iš 8 narių sudaryta TS-LKD frakcija, rinks parašus mero interpeliacijai. Tam, kad savivaldybės taryba pradėtų mero įgaliojimų netekimo procedūrą, reikalinga surinkti bent trečdalį visos tarybos narių parašų (14).

Naujienų agentūros ELTA duomenimis, Kauno vicemeras Tomas Jarusevičius atkreipė dėmesį, jog V. Matijošaičiui rengiama interpeliacija sutampa su mero kasmetinėmis atostogomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA