Vienas aukščiausių šalies tiltų bado kauniečių akis: kada bus pataisytas brokas? | Kas vyksta Kaune

Vienas aukščiausių šalies tiltų bado kauniečių akis: kada bus pataisytas brokas?

Skaitytojų, „Kauno dviračių takai“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kaune po metus trukusio remonto praėjusių metų gruodžio 15-ąją oficialiai atidarytas aukščiausias tiltas mieste. Buvo teigta, jog daugelio pamėgta pasivaikščiojimų vieta tapo patogi visiems, tačiau praėjus vos dviem savaitėms po Trijų mergelių tilto atidarymo pasimatė brokas, kuris akis kauniečiams bado ligšiol.

Atidarius Trijų mergelių tiltą Kauno miesto savivaldybė išdidžiai skelbė, jog pagrindinis akcentas – tilto danga – po remonto skirtingomis spalvomis žyminti pėsčiųjų ir dviračių takus. Vis dėlto, minėtas pagrindinis akcentas neilgai trukus tapo kauniečių apkalbų objektu.

Jau gruodžio pabaigoje (vos po dviejų savaičių nuo tilto atidarymo) „Kas vyksta Kaune“ sulaukė daugybės miestiečių laiškų su skundais dėl trupančios raudonosios dviračių dangos.

„Sveiki, šiandien eidamas atnaujintu Trijų mergelių pėsčiųjų tiltu pastebėjau jau suplyšusią važiuojamosios dalies dangą. Kas čia per kaunietiška kokybė? Už ką mokat pinigus ir kam?

Kauniečiai tikėjosi, kad ilgai tvarkyto ir prieš šventes atidaryto Trijų mergelių tilto nereikės remontuoti bent iki Naujų metų. Deja, naujoji tilto danga jau parodė savo tikrąjį atsparumą. Tilto lankytojams galima tik palinkėti neišsisukti kojų, kaip ir prieš remontą“, – plūste plūdo kauniečių žinutės.

Praėjus porai mėnesių, kauniečiai vis dar beda pirštu į broką, negali atsistebėti matomu vaizdu ir teiraujasi – kas bus daroma dėl Trijų mergelių tilto dangos?

„Panašu, kad visa danga burbuliuojasi ir skilinėja. Akivaizdžiai matosi, kad jokie lopai čia nepadės, nes ilgainiui visa danga susiburbuliuos ir atsilups. Panašu, kad reikalingas pilnas paviršiaus atnaujinimas. Pašnekėkite, ką apie tokį vaizdą galvoja ne savivaldybės specialistai.

Be to, tas raudonas dviračio tako dažymas taip pat buvo turbūt pats blogiausias sprendimas dviračių tako žymėjimui, visai negalvojant, kad toks dažymas jau metų bėgy pradės trintis ir tada vaizdas bus baisus. Patys pažiūrėkite, kas nutiko su Like bike žymėjimu gatvėse, žaliaisiais dviračių takais. Jų neliko“, – pastebėjimais dalijosi naujienų portalo skaitytojas.

Skaitytojų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vyras taip pat atkreipė dėmesį ir į suremontuotas duobėtas gatves, Laisvės alėjos dangą. Anot jo, atliktų darbų kokybė nuvilia ir yra labai prasta.

„Kodėl Kaune taip prastai su keliais? Pradedant neseniai suremontuotomis duobėtomis gatvėmis, baigiant Laisvės alėjos danga, Senamiesčio Vilniaus gatve ir Trijų mergelių tiltu… Toks vaizdas, kad garsiai šnekama, kad kažkas daroma, bet su kokybę labai blogai, viskas lenda jau po kelių mėnesių… Baisu!“ – skundėsi kaunietis.

Dar viena naujienų portalo skaitytoja teigė gražią dieną išėjusi pasivaikščioti į šilą ir negalėjusi atsistebėti – „tiltas atidarytas tik prieš du mėnesius ir jau suaižėjęs, nutrupėjęs“.

„Graži diena. Ėjau pėsčiųjų tiltu į šilą. Metus laiko buvo remontuojamas ir… Negalėjau patikėti savo akimis – nauja danga jau nusilupus. Kas atsakingas už darbų kokybę? Gal galėtumėt paskelbti darbų vykdytojus?“ – rašė moteris.

Kaip jau skelbėme anksčiau, Trijų mergelių tiltą remontavo bendrovė „Kauno tiltai“. Įmonės komunikacijos specialistė Giedrė Lekavičienė naujienų portalui lrytas.lt sausio pabaigoje pranešė, kad atšokusi raudonos tilto dangos dalis jau sutvarkyta.

„Šį defektą lėmė nepalankios oro sąlygos, darančios įtaką naudojamų medžiagų patvarumui. Jei šaltuoju metų sezonu atsiras defektų, įmonė yra įsipareigojusi juos sutvarkyti pavasarį, įsivyravus sausesniems orams“, – sakė G. Lekavičienė.

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis vasario 29-ąją naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad rangovas, įvertinęs esamą situaciją, visus defektus tvarkys savo lėšomis, kai tai leis oro sąlygos.

„Medžiagos parinktos projekto autorių ir patvirtintos statinio techninės priežiūros paslaugos tiekėjo. Rangovas įvertins esamą situaciją ir, kai tik leis oro sąlygos, visus defektus tvarkys savo lėšomis. Jeigu prireiks, dalis dangos bus įrengiama naujai“, – sakė A. Pakalniškis.

Anksčiau savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas „Kas vyksta Kaune“ komentavo, jog prieš atidarymą darbų patikra buvo atlikta. Pasak jo, pastebėti smulkūs defektai neturėjo įtakos saugiam žmonių judėjimui, todėl nuspręsta tiltą atidaryti kaip ir planuota – prieš didžiąsias praėjusių metų šventes.

Primename, kad kapitalinio remonto darbus pagal 2022 m. rugsėjį sudarytą viešojo pirkimo sutartį už 2,6 mln. eurų atliko AB „Kauno tiltai“. Dar apie 20 tūkst. eurų atsiėjo kitų įmonių suteiktos statybos techninės priežiūros ir techninio projekto ekspertizės paslaugos.

Beje, praėjusių metų lapkritį su „Kauno tiltais“ pasirašytas rangos darbų sutarties pakeitimas, pagal kurį atlikta papildomų darbų už daugiau kaip 62 tūkst. eurų bei nustatyti beveik 600 tūkst. eurų vertės nevykdomi darbai. Galima pridurti, kad praėjusių metų kovą buvo sutarta, jog apie trečdalį remonto darbų atliks subrangovai.

Maždaug 388 m ilgio Trijų mergelių tiltas yra vienas aukščiausių šalyje – kyla 32 m. Iki 2022 m. prasidėjusio remonto ši pėsčiųjų susisiekimo jungtis kapitališkai netvarkyta beveik dešimtmetį. Po tiltu eina geležinkelio kelias Vilnius–Kaunas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA