Trijų mergelių tiltas pradėjo byrėti nepraėjus dviem savaitėms po remonto | Kas vyksta Kaune

Trijų mergelių tiltas pradėjo byrėti nepraėjus dviem savaitėms po remonto

Skaitytojų, „Kauno dviračių takai“, R. Tenio nuotr.

Suremontuotas Trijų mergelių tiltas į Panemunę kauniečiams oficialiai atvertas penktadienį, gruodžio 15 d. Einant tryliktai dienai po to, kai savivaldybė paskelbė šią puikią žinią, „Kas vyksta Kaune“ pasiekė trupančios raudonosios dviračių dangos nuotraukos.

„Sveiki, šiandien eidamas atnaujintu Trijų mergelių pėsčiųjų tiltu pastebėjau jau suplyšusią važiuojamosios dalies dangą. Kas čia per kaunietiška kokybė? Už ką mokat pinigus ir kam?“ – šį trečiadienį užfiksuotu vaizdu dalijosi Algirdas.

Tos pačios dienos vakarą „Kas vyksta Kaune“ gavo dar porą laiškų apie atšokusią dviračių tako dangą. Sprendžiant iš nuotraukų, visiems praeiviams užkliuvo ta pati tilto vieta su defektu.

„Nors Trijų mergelių tiltas oficialiai atidarytas tik prieš 12 dienų, tačiau tilto dangoje jau atsirado kliūčių“, – į broką dėmesį atkreipė kitas skaitytojas.

Ketvirtadienį darbų kokybe nepatenkintų kauniečių žinutės plaukė toliau.

„Kauniečiai tikėjosi, kad ilgai tvarkyto ir prieš šventes atidaryto Trijų mergelių tilto nereikės remontuoti bent iki Naujų metų. Deja, naujoji tilto danga jau parodė savo tikrąjį atsparumą. Tilto lankytojams galima tik palinkėti neišsisukti kojų, kaip ir prieš remontą“, – rašė Dominykas.

Šeštadienį informacija apie byrančią tilto dangą pasirodė „Facebook“ grupėje „Kauno dviračių takai“. Įraše matyti, kad takas užlopytas, tiesa, dar nespėtas nudažyti raudonai. Ant baltų tilto kraštų taip pat jau matyti rūdžių žymės.

„Kas vyksta Kaune“ dėl remonto broko trečiadienio vakarą išsiuntė užklausą Kauno savivaldybei. Per dvi dienas komentaro nesulaukėme, jį gavę, publikaciją papildysime.

Primename, kad Trijų mergelių tiltas kapitaliniam remontui uždarytas praėjusių metų gruodžio 5-ąją. Baigiantis vasarai vienas kaunietis teigė statybvietėje beveik nematantis darbininkų: „Norėčiau paprašyti pasidomėti Trijų mergelių tilto remonto darbų grafiku – Kauno savivaldybė į užklausas el. paštu neatsakinėja. Tiltas uždarytas jau 9 mėnesiai, tačiau darbininkai šiame objekte pasirodo tikriausiai tik per mėnulio pilnatį. <…>

Pats gyvenu šalia, kaip ir dauguma aplinkinių patiriu daug nepatogumų dėl uždaryto tilto. Sutinku, kad reikėjo remonto, bet ar būtina buvo tiltą visiškai uždaryti, jei darbai vyksta tik epizodiškai? Sausio-balandžio, liepos-rugpjūčio mėnesiais jokie darbai išvis nevyko.“

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis naujienų portalui tuomet nurodė, kad darbai objekte vyksta pagal planą, juos numatoma užbaigti iki metų pabaigos. Taip ir buvo padaryta, tik, akivaizdu, su tam tikrais kokybės kompromisais.

Kaip skelbta anksčiau, atnaujintos Trijų mergelių tilto gelžbetoninės konstrukcijos, įrengtos deformacinės siūlės, sutvarkytos Biržiškų gatvės ir Panemunės šilo prietilčių prieigos: laiptai ir takai, sumontuoti nauji suolai, dviračių stovai.

Po remonto pėsčiųjų ir dviračių takai pažymėti skirtingomis spalvomis, atnaujinti tilto turėklai ir šviestuvai, nuvalytos ir perdažytos metalinės konstrukcijos.

Atidarytas Trijų mergelių tiltas

Kapitalinio remonto darbus pagal 2022 m. rugsėjį sudarytą viešojo pirkimo sutartį už 2,6 mln. eurų atliko AB „Kauno tiltai“. Dar apie 20 tūkst. eurų atsiėjo kitų įmonių suteiktos statybos techninės priežiūros ir techninio projekto ekspertizės paslaugos.

Beje, šių metų lapkritį su „Kauno tiltais“ pasirašytas rangos darbų sutarties pakeitimas, pagal kurį atlikta papildomų darbų už daugiau kaip 62 tūkst. eurų bei nustatyti beveik 600 tūkst. eurų vertės nevykdomi darbai. Galima pridurti, kovą buvo sutarta, kad apie trečdalį remonto darbų atliks subrangovai.

Maždaug 388 m ilgio Trijų mergelių tiltas yra vienas aukščiausių šalyje – kyla 32 m. Iki pernai prasidėjusio remonto ši pėsčiųjų susisiekimo jungtis kapitališkai netvarkyta beveik dešimtmetį. Po tiltu eina geležinkelio kelias Vilnius–Kaunas.

Papildyta sausio 4 d.

„Prieš tilto atidarymą atlikta darbų patikra. Nustatyti tam tikri smulkūs defektai. Rangovas apie tai informuotas. Juos pašalins esant tinkamoms oro sąlygoms. Pastebėti smulkūs defektai neturėjo įtakos saugiam žmonių judėjimui, todėl nuspręsta tiltą atidaryti kaip ir planuota – prieš didžiąsias praėjusių metų šventes“, – pakomentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA