Kaunietis piktinasi: ar darbininkai čia pasirodo tik per mėnulio pilnatį? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis piktinasi: ar darbininkai čia pasirodo tik per mėnulio pilnatį?

R. Tenio nuotr.

Vasarai baigiantis „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojo skundas dėl Trijų mergelių tilto rekonstrukcijos. Tiltas uždarytas pernai gruodį, bet vyras teigia darbininkų čia beveik nematantis. Tuo metu Gričiupio gyventojams Panemunės šilas – nepasiekiamas.

„Norėčiau paprašyti pasidomėti Trijų mergelių tilto remonto darbų grafiku – Kauno savivaldybė į užklausas el. paštu neatsakinėja. Tiltas uždarytas jau 9 mėnesiai, tačiau darbininkai šiame objekte pasirodo tikriausiai tik per mėnulio pilnatį. Panašu, kad iki žadėto 2023 m. gruodžio darbai nebus pabaigti.

Pats gyvenu šalia ir kaip ir dauguma aplinkinių patiriu daug nepatogumų dėl uždaryto tilto. Sutinku, kad tiltui reikėjo remonto, bet ar būtina buvo jį visiškai uždaryti, jei darbai vyksta tik epizodiškai? Sausio-balandžio, liepos-rugpjūčio mėnesiais jokie darbai išvis nevyko.

Ar čia jau tradicinis Kauno remonto planas – uždarom 10 objektų vienu metu, o tada viena ir ta pati darbininkų brigada („Kausta“?) per visus objektus paeiliui važinėja?“ – pačioje rugpjūčio pabaigoje teiravosi Mykolas.

Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis naujienų portalui nurodė, kad darbai minėtame objekte vyksta pagal planą, juos numatoma užbaigti iki metų pabaigos.

„Šiuo metu vyksta mažai akims matomi darbai – lokalus gelžbetonio remontas (kurio buvo nemažai, vietomis reikėjo išramstymo klojiniais), deformacinių siūlių įrengimas, hermetizavimas ir užtaisymas remontiniu mišiniu.

Nuo kitos savaitės planuojama pradėti demontuoti senus turėklus ir lygiagrečiai pradėti montuoti naujus. Naujieji turėklai jau yra pagaminti. Šį mėnesį prasidės vaikščiojamosios dalies lyginimo ir viršutinės dangos, taip pat apšvietimo įrengimo darbai, vyks tolesnis tilto prieigų ir šlaito tvarkymas“, – dėstė A. Pakalniškis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA