Kaune atidaryta paroda apie karo siaubus ir kasdienybę | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta paroda apie karo siaubus ir kasdienybę

KMS nuotr.

Kaunas kartu su Ukrainos miestais-partneriais Charkivu, Lucku ir Lvivu miestiečiams pristato parodą apie karo siaubus ir kasdienybę. Ukrainiečių fotografų ir savanorių nuotraukos bus eksponuojamos ateinančias tris savaites Laisvės alėjoje, greta savivaldybės administracijos pastato (Laisvės al. 96). Paremti Ukrainos gynėjus ir paminėti antrąsias karo metines kvies ir kitos iniciatyvos.

Atspindi Ukrainos realybę

Parodos „Antrųjų karo Ukrainoje metinių minėjimas“ nuotraukose atsispindi apšaudyti Charkivo, Lucko ir Lvivo miestai bei sugriauti pastatai, ukrainiečių nepalaužiamas tikėjimas, kad karas baigsis jų pergale. Laisvės alėjoje, ties savivaldybe, eksponuojama paroda veiks nuo vasario 20 iki kovo 10 dienos, rašoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kelių dešimčių vaizdų autoriai – Pavlo Palamarchuk, Vadym Tiesunov, Vasyl Holosnyi, kadrais dalijasi Ukrainos redakcijos ir institucijos, taip pat savanoris Andriy Mazan. Jis fiksuoja karo siaubiamos Ukrainos realybę Charkive, Chersono ir Mykolajivo srityse – nuo pergalingo užrašo ant sienos „Mes padauginsime meilę pasaulyje. Ir dėl šio tikslo MES LAIMĖSIME“ iki maitinamų gyvūnų.

KMS nuotr.

Parodą lankantys kauniečiai kviečiami Ukrainos pasipriešinimą prieš Rusijos invaziją paremti per organizaciją „Blue/Yellow“.

Laukia daugiau iniciatyvų

Kauno savivaldybė artimiausiomis dienomis parengė ir daugiau renginių. Vasario 24-ąją kovojančius ir žuvusius ukrainiečius Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje pagerbs kariljono varpai. Tą pačią dieną, 18.30 val., burtis Vienybės aikštėje kvies VDU studentų atstovybė. Čia visų susirinkusiųjų lauks renginys „Laisvė šviečia“.

Ir tai dar ne viskas – Ukrainos vėliavos spalvomis nušvis Kauno menininkų namų, Kauno kultūros centro ir Kauno valstybinio muzikinio teatro pastatai. Laisvės alėjoje šiuo metu plazdančias trispalves pakeis mėlynai geltonos dvispalvės.

Prie minėjimo prisidės Kauno IX forto muziejus. Čia pirmą kartą rodoma ukrainiečių menininkų paroda „Ikonos ant šovinių dėžių“. Meno projektą papildys vaizdo instaliacija. Parodos atidarymas – vasario 29 d. 13 val. Renginio dalyviai turės galimybę paremti kovą už Ukrainos laisvę.

Kauno menininkų namai vasario 22 d. 18.30 val., V. Putvinskio g. 56, pristatys ukrainiečių scenos menų programą „2 metai, 3657 dienos“. Ji skirta ne tik antrosioms karo Ukrainoje metinėms, bet ir dešimtmetį trunkančiam Ukrainos pasipriešinimui okupacinėms pajėgoms atminti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA