Gudruoliai bando pasipelnyti: nemokamus bilietus į koncertą Kaune siūlo įsigyti mokamai | Kas vyksta Kaune

Gudruoliai bando pasipelnyti: nemokamus bilietus į koncertą Kaune siūlo įsigyti mokamai

Asociatyvi R. Tenio, ekrano nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Vasario 15-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks Lietuvos valstybės atkūrimo dienos koncertas „Aš – dalis Tavęs“. Bilietai į jį buvo dalijami nemokamai, tačiau kai kurie žmonės bandydami iš to pasipelnyti nemokamus bilietus socialinio tinklo „Facebook“ grupėse siūlo įsigyti mokamai.

Kiek kainuoja nemokamas bilietas?

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ antradienį skaitytojas pranešė pastebėjęs internete pardavinėjamus nemokamus bilietus į koncertą.

„Klaipėdiškis pardavinėja Vasario 16-osios nemokamo renginio arenoje bilietus. Nenuostabu, kad per valandą neliko vietų…“ – rašė skaitytojas.

Kaunietis pasidalijo ir nuoroda, kur bilietai pardavinėjami „Facebook“ grupėje „Geriausi renginiai Kaune“, tačiau įrašo autorius paskelbtą žinią jau buvo panaikinęs.

Vis dėlto, „Facebook“ grupėje „Geriausi renginiai Kaune“ naujienų portalui pavyko atrasti vartotojo, pasivadinusio Vytauto Juodeškos vardu, įrašą, kuriame buvo klausiama, ar kam nors reikia bilietų į vasario 15 d. arenoje vyksiantį koncertą. V. Juodeška teigė, jog turi keletą atliekamų bilietų.

„Kas vyksta Kaune“ pasidomėjo, kiek kainuoja įsigyti bilietus į koncertą gerose vietose Kauno „Žalgirio“ arenoje. Susisiekus su įrašo autoriumi, šis patikino, jog liko vienas bilietas trečiame arenos aukšte, taip pat keletas bilietų pirmame aukšte.

Pasiteiravus apie bilietų kainas, išaiškėjo, jog bilieto trečiame aukšte kaina – 5 eurai. Bilietai, norintiems mėgautis koncertu iš pirmojo aukšto – brangesni. Perkant vieną bilietą kaina – 10 eurų, o perkant bent du – po 7,5 euro.

Minėtas asmuo apie parduodamus bilietus į koncertą „Žalgirio“ arenoje skelbia ir kitoje „Facebook“ grupėje. Įraše jis mini, kad bilietus parduoda nebrangiai, o kaina priklauso nuo sektoriaus.

„Taip negauna kiti žmonės bilietų, kai nemokamai prisirenka, o po to pardavinėja. Manai logiška prisiimti nemokamai bilietų ir juos pardavinėti?“ – komentarų skiltyje po įrašu rašė internautai.

Be to, nemokamų bilietų pardavinėtojas komentare mini, kad šiuo „verslu“ užsiima jau daugiau nei 10 metų.

Nemokamų bilietų pardavėjas – pagarsėjęs

Prieš beveik 6 metus (2018 m. kovo 18 d.) „YouTube“ platformoje nuomonės formuotojas ir vaizdo tinklaraštininkas Paulius Mikolaitis-Paul de Miko paviešino vaizdo įrašą apie vaikino (tokiu pačiu vardu ir pavarde – Vytautas Juodeška) sėkmę laimint daugybę „Facebook“ konkursų. Nuomonės formuotojas nemokamų bilietų pardavėją praminė „Facebook“ konkursų čempionu.

Vaizdo įraše buvo teigiama, jog V. Juodeška per du mėnesius savo „Facebook“ naujienų sklaidos kanale pasidalino net 997 konkursų įrašais.

Vaizdo įraše buvo rodomos žinutės, kurias V. Juodeška rašė įvairių konkursų organizatoriams. Vyras klausė, ar dar bus konkursų, teiravosi, kodėl žmogus, laimėjęs konkursą, nėra jis. Dar kitoje žinutėje klausė, kaip gali būti gaila dėl puslapio fanų paskelbti konkursą.

Kaip teigė Paul de Miko, konkursų organizatoriams nusprendus ignoruoti minėtą konkursų dalyvį ir nemokamų bilietų pardavinėtoją, pastarasis užplūsdavo juos neigiamomis žinutėmis.

„Kokia gėda jums turėtų būti. Apsimelavote man, o aš kaip durnelis ir laukiu. Per Kalėdas pagailėjote bilietų puslapio fanams ir net prieš Naujus pagailėjote konkursą paskelbti. Unlike jūsų puslapį aš ir mano panelė.

Asile, prašaisi į snukį gauti? Tu negalvok, kad man rytoj nepavyks sužinoti, kas sėdi kitoje ekrano pusėje. Turi problemų, galim susimatyti. Privažiuosiu, jei reikės“, – vaizdo įraše V. Juodeškos vardu siųstomis žinutėmis dalijosi Paul de Miko.

Įsigijus bilietus – gali jų ir nesulaukti

Perkantiems bilietus ne tiesiogiai, o iš bilietų perpardavinėtojų socialinių tinklų grupėse, vertėtų būti itin atidiems.

Apsukruoliai gali ne tik siūlyti nemokamus bilietus įsigyti mokamai, tačiau po sėkmingo sandorio dingti lyg į vandenį – užblokuoti socialiniuose tinkluose vos tik gavus pinigus.

Pasitaiko ir tokių atvejų, kai bilietų pardavėjai tą patį bilietą parduoda keliems skirtingiems asmenims. Tokiu atveju, nuvykus į renginio vietą liksite it musę kandę.

Kauniečiams buvo numatyta išplatinti apie 12 tūkst. nemokamų bilietų

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, dėl scenos techninių sprendimų kauniečiams buvo numatyta išplatinti apie 12 tūkst. nemokamų bilietų.

„Šiais metais jau tradicija tapęs koncertas „Aš – dalis tavęs“ bus surengtas už 119 250 Eur. Dar virš 42 tūkst. prisidės renginio rėmėjai“, – teigė A. Augonė.

Negavę nemokamų bilietų raginami nenusiminti – tiesioginę koncerto transliaciją bus galima stebėti ir per TV3 televiziją.

Kaip skelbia renginio organizatoriai, vasario 15 dieną „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame koncerte numatyti trys laikotarpiai, pagal mūsų valstybės vėliavos spalvas: geltonas, žalias ir raudonas.

Koncerte „Aš – dalis Tavęs“ dalyvaus ryškiausi ir žinomiausi Lietuvos atlikėjai – Merūnas Vitulskis, Jovani, Vidas Bareikis, Liudas Mikalauskas, Inga Jankauskaitė, REDKO, Raminta Naujanytė, Sandra Lebrikaitė, KAYRA ir kiti.

Šventinio koncerto scenarijaus autorius ir režisierius, Auksinio scenos kryžiaus laureatas Andrius Žiurauskas.

Lietuvos tautinę giesmę su visais Kauno „Žalgirio“ arenos žiūrovais atliks Kauno Bigbendas ir Kauno berniukų ir vyrų choras „Varpelis“.

Daugiau apie Vasario 16-osios minėjimą Kaune galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA