Sprendžiama, ar pradėti tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų veiksmų A. Kandroto-Celofano atžvilgiu | Kas vyksta Kaune

Sprendžiama, ar pradėti tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų veiksmų A. Kandroto-Celofano atžvilgiu

ELTA / Gytis Pankūnas 2024/01/27 14:22
A. Kandrotas-Celofanas / DELFI nuotr.

Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai sprendžia, ar pradėti tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų veiksmų, sulaikant už finansinius nusikaltimus nuteistą Antaną Kandrotą, pravarde Celofanas.

„Policijos departamento Imuniteto valdybos Kauno apygardos skyriuje buvo gautas raštas dėl galimo sveikatos sutrikdymo sulaikymo metu. Šiuo metu minėtos valdybos pareigūnai tikslina aplinkybes ir priims procesinį sprendimą“, – Eltą informavo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Policija sausio 15 d. sulaikė ir į Kauno tardymo izoliatorių pristatė A. Kandrotą-Celofaną, kuriam teismas už finansinius nusikaltimus skyrė realią laisvės atėmimo bausmę. Kitą dieną vyras, nuotoliniu būdu dalyvaudamas teismo posėdyje riaušių prie Seimo byloje, pareiškė, kad policijos pareigūnai prieš jį smurtavo.

„Mane pareigūnai sumušė. Praskelta nosis, sumuštas veidas, visą naktį vėmiau“, – sakė nuotoliniu būdu teismo posėdyje dalyvavęs A. Kandrotas-Celofanas.

Jis tvirtino, kad prašė pareigūnų jam iškviesti greitąją medicinos pagalbą, tačiau, pasak kaltinamojo, jam pagalba nebuvo iškviesta.

A. Kandroto-Celofano advokatas Erikas Rugienius šią savaitę Eltai sakė, kad jo ginamajam medicininė pagalba taip ir nebuvo suteikta.

„Tuo metu jis buvo sužalotas, tai yra sulaikymo metu. Buvo sumušta nosis, veidas. Medicinės pagalbos jis iš principo nesulaukė, kai nuvyko į Kauno kalėjimą“, – aiškino E. Rugienius.

Advokatas pasakojo, kad A. Kandrotas-Celofanas buvo sulaikytas, sustabdžius jo automobilį. Jame, kaip buvo parodyta vaizdo įraše viešojoje erdvėje kartu su nuteistuoju važiavo ir jo šeima. E. Rugieniaus manymu, policijos pareigūnai šioje situacijoje elgėsi neadekvačiai.

„Policijos veiksmai nėra toleruotini. Tos procedūros, kad „išlipk iš mašinos, reikia pasikalbėti“, nėra. Tai galėjo pareigūnai nurodyti, kad „jūs esate sulaikomas, nes įsiteisėjo teismo sprendimas“. Gal tada žmogus būtų kalbėjęs kažkaip kitaip, o čia sako „išlipk pasikalbėti“, tai buvo jo teisėtas atsisakymas, kad „nelipsime“. Tada jį griebė iš to automobilio“, – pasakojo E. Rugienius.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šių metų sausį Apeliacinis teismas A. Kandrotą-Celofaną dviejose baudžiamosiose bylose dėl finansinių nusikaltimų pirmadienį nubaudė realiomis laisvės atėmimo bausmėmis.

Vienoje byloje nuteistajam skirtas 1 metų ir 10 mėnesių, o kitoje – 1 metų ir 3 mėnesių trukmės įkalinimas.

Aktyvus įvairių protestų dalyvis A. Kandrotas-Celofanas yra paskelbęs apie politinės partijos „Mes Lietuva“ įkūrimą. Tiesa, oficialiai ji nėra registruota.

A. Kandrotas-Celofanas taip pat pranešė dalyvausiantis šiemet vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija jau du kartus atsisakė registruoti jį prezidento rinkimų kampanijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA