A. Kandrotas skundžiasi, kad sulaikymo metu patyrė pareigūnų smurtą | Kas vyksta Kaune

A. Kandrotas skundžiasi, kad sulaikymo metu patyrė pareigūnų smurtą

BNS / Ingrida Steniulienė 2024/01/16 10:38
Antanas Kandrotas / DELFI nuotr.

Pirmadienio vakarą policijos sulaikytas už finansinius nusikaltimus kalėti nuteistas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, teismui pasiskundė iš policijos patyręs smurtą.

Į Vilniaus miesto apylinkės teisme antradienį vykstantį riaušių prie Seimo bylos, kurioje jis yra kaltinamasis, posėdį A. Kandrotas, kaip ir dar aštuoni kaltinamieji, prisijungė nuotoliniu būdu.

„Buvau sumuštas, praskelta nosis, svaigsta galva, visą naktį vėmiau, sunkiai orientuojuosi aplinkoje. Tik pradėjau kalbėti, pareigūnai išjungė mikrofoną, vakar ir šiandien prašiau kviesti pagalbą“, – vos prasidėjus posėdžiui teismui ėmė skųstis A. Kandrotas.

Teisėjas Mindaugas Striaukas sakė, kad jo skundus girdėjo advokatas, teismas į kalinimo įstaigą greitosios kviesti negali.

A. Kandrotas pirmadienį buvo sulaikytas tą pačią dieną įsiteisėjus dviem nuosprendžiams finansinių nusikaltimų bylose.

Socialiniuose tinkluose dalijamasi ir sulaikytojo nuotrauka.

Antanas Kandrotas-Celofanas / socialinių tinklų nuotr.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad A. Kandrotas sulaikytas sustabdžius jo vairuojamą automobilį.

Jis teigė, kad vyras nesipriešino aktyviai, tačiau nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų.

A. Kandrotas savo sulaikymą pats transliavo feisbuke. Vaizdo įraše matyti, kad jis policijos pareigūnų prašymu atsisako lipti iš automobilio, nurodymų nevykdo ir po perspėjimų, jog bus panaudota fizinė prievarta.

Galop policijos pareigūnai vyrą ištempė iš transporto priemonės. Juo tuo metu vyko ir moteris bei vaikai, taip pat matomi vaizdo įraše.

Vienoje byloje Apeliacinis teismas pagal kelis su finansiniais nusikaltimais susijusius Baudžiamojo kodekso straipsnius A. Kandrotą nuteisė kalėti metams ir dešimčiai mėnesių, kitoje byloje jam skirti metai ir trys mėnesiai kalėjimo.

Abu verdiktus paskelbusi Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Virginija Liudvinavičienė sakė, kad A. Kandrotas „nepadaro reikiamų išvadų ir nenustoja elgtis nusikalstamai“, todėl tik realus laisvės atėmimas gali būti efektyvi priemonė siekiant pakeisti jo elgesį ateityje.

Kiek realiai kalės A. Kandrotas, paaiškės, kai bausmės dėl abiejų nuosprendžių bus subendrintos, tą turėtų padaryti pirmosios instancijos, Kauno apygardos teismas.

Teisėja V. Liudvinavičienė dar pirmadienio rytą sakė, kad, nepaisant to, nuosprendis jau gali būti vykdomas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA