Kelyje Kaunas-Vilnius užfiksuotos traktorių kolonos | Kas vyksta Kaune

Kelyje Kaunas-Vilnius užfiksuotos traktorių kolonos

„Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Antradienio rytą kelyje Kaunas-Vilnius vairuotojas užfiksavo traktorių koloną. Kaip buvo skelbta, privačių miškų savininkai, surengę protestą Kauno rajone, jungiasi į žemdirbių organizuojamą akciją ir miško technika vyks į Vilnių.

„Nerekomenduoju važiuoti į Portugaliją šiandien. Per 7 km apvažiavau maždaug 50 traktorių ir priekio nemačiau. Ten bus labai tiršta“, – „Kas vyksta Kaune“ grupėje antradienio rytą dalijosi kaunietis.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad traktoriai vyksta į sostinėje kelias dienas truksiančią ūkininkų protesto akciją.

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, privačių miškų savininkai, surengę protestą Kauno rajone, sausio 23–25 dienomis jungiasi į žemdirbių organizuojamą akciją bei miško technika vyks į Vilnių.

Miškininkai šia protesto akcija reikalaus saugomų teritorijų plėtrą vykdyti ne privačių miškų savininkų sąskaita, o jas plėsti valstybinėje žemėje. Taip pat sieks, kad saugomų teritorijų steigimas būtų vykdomas su privačių miškų savininkų sutikimu pasirašant sutartis.

Bus reikalaujama pradėti saugomų teritorijų restituciją privačiuose miškuose, mokant adekvačias kompensacijas už jau įsteigtas teritorijas, kurios steigtos tinkamai neinformavus ir nesuderinus su miškų savininkais. Protestu bus reikalaujama panaikinti ir parduotos žaliavinės medienos apmokestinimo 5 proc. tarifu mokestį bei siekiama uždrausti biokuro tiekimą iš trečiųjų šalių apeinant sankcijas.

Kaip skelbia naujienų agentūra ELTA, Protestuotojai į sostinę atvyks su žemės ūkio technika, o trečiadienį numatomas piketas prie Vyriausybės. Dėl to miesto centre bus ribojamas eismas.

Pasak tarybos pirmininko Igno Hofmano, į Vilnių ūkininkai išvyko pirmadienį, miesto savivaldybė leido atvykti iki 850 technikos vienetų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA