Seimo narys R. Žemaitaitis sieks prezidento posto | Kas vyksta Kaune

Seimo narys R. Žemaitaitis sieks prezidento posto

BNS 2024/01/22 10:21
Remigijus Žemaitaitis / ELTA, D. Labučio nuotr.

Neseniai įsteigtos partijos „Nemuno aušra“ pirmininkas, Seimo narys, kuriam dėl antisemitizmo pradėtas apkaltos procesas, Remigijus Žemaitaitis paskelbė sieksiantis kandidatuoti į prezidentus.

„Po ilgų svarstymų bei diskusijų su savo komanda, ir gavęs savo komandos pritarimą bei palaikymą, kandidatuoju ir bandau jėgas 2024-ųjų Lietuvos prezidento rinkimuose!“ – savo paskyroje „Facebook“ paskelbė politikas.

Jis teigė norįs išjudinti daugiau žmonių dalyvauti rinkimuose.

„Man nepatinka, kad valdžioje nėra vietos visuomenės interesams. Tai pražūtinga šaliai. Lai bankininkai grįžta į bankus, kariai ir policininkai – į tarnybą, narkomanai lai keliauja į reabilitaciją, netradicinių orientacijų puoselėtojai lai atstoja nuo mūsų vaikų. Tegul naujasis šalies vadovas būna vertas savo tautos, o tauta lai turi tikrą šansą pasirinkti!“ – pareiškė R. Žemaitaitis.

Kad taptų kandidatu į prezidentus politikas dar turės surinkti 20 tūkst. jo kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų, sumokėti užstatą, pateikti būtinus dokumentus.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną.

Šiam Seimo nariui prokurorai nori pateikti įtarimus dėl viešo tyčiojimosi, žmonių grupės niekinimo ir neapykantos skatinimo prieš žydų tautybės žmones, o Seimas yra paprašęs Konstitucinio Teismo išvados, ar R. Žemaitaitis nesulaužė priesaikos ir šiurkščiai nepažeidė Konstitucijos savo pasisakymais apie žydus.

Remigijus Žemaitaitis / DELFI nuotr.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė sausį kreipėsi į Seimą, prašydama panaikinti R. Žemaitaičio teisinę neliečiamybę.

Anot prokuratūros, turimi duomenys leidžia manyti, kad R. Žemaitaitis socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė antisemitinius tekstus, kuriuose viešai tyčiojosi, niekino ir skatino neapykantą prieš žydų tautybės žmonių grupę.

Konstitucinis Teismas pernai gruodį priėmė nagrinėti Seimo kreipimąsi dėl galimo R. Žemaitaičio priesaikos sulaužymo ir Konstitucijos pažeidimo.

Seimo nuomone, parlamentaras 2023 metų gegužės 8, gegužės 9, birželio 13 ir birželio 14 dienomis paskelbė antisemitinius, tautinę nesantaiką kurstančius įrašus socialiniame tinkle „Facebook“ bei visuomenės informavimo priemonėse ir tokiais savo veiksmais galimai sulaužė Seimo nario priesaiką bei šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Apkalta R. Žemaitaičiui inicijuota dėl tokių jo įrašų: „Pasirodo be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“; „Mes Lietuvių tauta niekada neturi(me) pamiršti žydų ir rusų, kurie labai aktyviai prisidėjo prie mūsų TAUTOS NAIKINIMO!“, „Gal kitą kartą Izraelis numes bombą ant Palestiniečių ligoninės su prierašu susprogdinome, nes bijojome, kad jie mus puls <...> AŠ JUMS NORIU SUTEIKTI ŠANSO MIELI IZRAELIO ŽYDAI ATSIPRAŠYTI PALESTINOS IR ES, UŽ JŪSŲ ŠLYKŠČIUS VEIKSMELIUS SVETIMOJE ŠALYJE Ir pasikartosiu „Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: Lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką“ ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA