Prezidentas su Seimo pirmininke ir Kultūros ministru atidarė Lietuvos kultūros sostinę Kaišiadoryse | Kas vyksta Kaune

Prezidentas su Seimo pirmininke ir Kultūros ministru atidarė Lietuvos kultūros sostinę Kaišiadoryse

Lietuvos kultūros sostinės atidarymas Kaišiadoryse / R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienio vakarą kartu su pirmąja ponia Diana Nausėdiene dalyvavo „Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė 2024“ atidarymo renginyje, informavo Prezidento komunikacijos grupė.

Šalies vadovas susirinkusius miestiečius pasveikino šventės proga ir pasidžiaugė ambicinga 2024 m. kultūros sostinės programa, kuri žada neeilinių kultūros įvykių ir patirčių, padėsiančių atskleisti ryškiausius Kaišiadorių krašto talentus ir tvirčiausias bei kūrybingiausias bendruomenes.

„Šįvakar išties panašu, kad visa Lietuva ruošiasi keliauti į Kaišiadoris – turtingos istorijos ir gyvos kultūros miestą. Kraštą, kuriame nuo seno telkėsi laisvos ir laisvę mylinčios, už ją ne kartą – ar 1863 m. sukilimo, ar vėlesnių kovų metu – mūru stojusios bendruomenės“, – renginyje kalbėjo Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, svarbiausia, kad Lietuvos kultūros sostinės renginiai taptų dar vienu akstinu Kaišiadorių žmonėms stiebtis aukštyn ir kelti savo svetingo ir atviro krašto gerovę.

Prezidentas šventės proga kaišiadoriškiams palinkėjo laimingų, turiningų ir įkvepiančių kultūros metų.

Šventės įrašą galite peržiūrėti čia>>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA