Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimo | Kas vyksta Kaune

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimo

BNS / Ingrida Steniulienė 2024/01/17 18:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po žiniasklaidos pranešimų Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl asmens prieš nepilnametį ar nepilnamečius galbūt vykdytos seksualinio pobūdžio nusikalstamos veikos.

„Nepatvirtiname ir nepaneigiame, kad tai su mergaitės pagrobimu susijęs vyras“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie tai, kad maždaug prieš metus galimai gydytoju apsimetantis asmuo socialiniuose tinkluose siūlė 2-5 metų amžiaus vaikų gydymą nuo autizmo prisilietimais.

Šie pranešimai pasirodė paaiškėjus mergaitės pagrobimu įtariamo vyro Kaune tapatybei.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė sausio 12 dieną pavedė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamentui patikrinti žiniasklaidoje, taip pat minimo nutarimo atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą teisėtumą ir pagrįstumą.

Pasak prokuratūros, atlikęs patikrinimą Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras antradienį panaikino policijos tyrėjo pernai kovo 1 dieną priimtą nutarimą, kuris nebuvo skundžiamas, kaip neteisėtą ir nepagrįstą.

Asociatyvi / Delfi nuotr.

„Prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą“, – skelbiama pranešime.

Prokuroro nutarime nurodoma, kad ikiteisminis tyrimas pradedamas siekiant „visapusiškai teisiškai įvertinti asmens pranešime apie įvykį nurodytas aplinkybes“, todėl, pasak prokuratūros, tyrimo metu bus siekiama nustatyti pareiškėjo minimo asmens tapatybę bei patikrinti, ar buvo padaryti veiksmai, kurie gali būti vertinami kaip siekis tenkinti lytinę aistrą su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu arba kita nusikalstama veika.

Pradėtą ikiteisminį tyrimą pavesta kontroliuoti ir organizuoti Kauno apygardos prokuratūrai, jį turės atlikti Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Prokuratūra nurodo, kad N. Grunskienės pavedimu Baudžiamojo persekiojimo departamente šiuo metu taip pat atliekami galimai su tuo pačiu asmeniu susiję vieno nutraukto ikiteisminio tyrimo ir dviejų nutarimų, kuriais buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, patikrinimai bei inicijuojamos priemonės stiprinant procesinių sprendimų kontrolę.

„Apie pradėto ikiteisminio tyrimo bei nurodytų patikrinimų rezultatus visuomenė bus informuota juos užbaigus“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Prokuratūra pabrėžia pareigą užtikrinti, kad viešai skelbiama informacija nepažeistų galbūt nukentėjusių nepilnamečių teisių ir asmenų nekaltumo prezumpcijos principų.

Kauno policija praeito antradienio vakarą pranešė Kauno garaže radusi kelias paras ieškotą mergaitę kartu su 42 metų įtariamu pagrobėju. Jis suimtas maksimaliam trijų mėnesių laikotarpiui.

Mažametė dingo, kai iš namų Kaune išėjo į viešojo transporto stotelę ir rengėsi pavažiuoti iki parduotuvės. Iki jos ji nenuvyko.

Paiešką vykdė šimtai policijos pareigūnų, jiems į pagalbą prisijungė savanoriai iš visos Lietuvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA