Kauno rajone šimtai susirinkusiųjų pagerbė laisvės gynėjus | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone šimtai susirinkusiųjų pagerbė laisvės gynėjus

Minint Laisvės gynėjų dieną šiandien Kauno rajone liepsnojo laužai, plasdėjo trispalvės ir skambėjo gražiausios lietuviškos dainos, kurios tautą vienijo ir prieš 33 metus.

Prisiminti reikšmingų sausio įvykių pakaunės gyventojai rinkosi Juragiuose ir Sitkūnuose. Tai strateginiai objektai Kauno rajone, kuriuos 1991 metais sausio 13-osios naktį, Sovietų Sąjungos jėgos struktūroms užėmus Lietuvos televiziją ir radiją Vilniuje, stojo ginti vietos gyventojai, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Nutrūkus transliacijoms iš sostinės, laisvas žodis radijo bangomis lietuvius pasiekė iš Sitkūnų, o televizijos programa iš Kauno televizijos studijos S. Daukanto gatvėje retransliuota iš Juragių.

„Mes kasmet susirenkame čia, kad paminėtume Laisvės gynėjų ir mūsų pergalės dieną. Susirenkame, kad prisimintume tas sausio dienas, kurios pažymėtos 14 aukų ir tūkstančių sužeistųjų krauju bei milijonų žmonių stiprybe, kurie susikibę rankomis gyva grandine apgynė mūsų valstybę, mūsų nepriklausomybę.

Šiame kelyje žymų pėdsaką paliko ir Pakaunės krašto gyventojai. Visų žmonių buvimas tomis dienomis buvo pats svarbiausias, nes jie apgynė mūsų šalies nepriklausomybę, kad šiandien mes galėtume būti čia ir džiaugtis Lietuva ir jos laisve“, – susirinkusiems kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Abejose vietose, skambant žuvusiųjų už Lietuvos laisvę vardams, prie paminklų jiems atminti buvo uždegtos žvakelės bei padėti gėlių vainikai. Prie atminimo laužų susirinkę renginio dalyviai kviesti pasišildyti karšta arbata ar koše, susivienyti dainoje ir tiesiog džiaugtis laisve.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA