Karjeros rekordą pagerinusi A. Golovkina žengė į Europos pirmenybių finalą | Kas vyksta Kaune

Karjeros rekordą pagerinusi A. Golovkina žengė į Europos pirmenybių finalą

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio pavakarę ant Europos dailiojo čiuožimo čempionato ledo Kaune žengė Lietuvos sportininkė Aleksandra Golovkina. 20-oji trumpąją programą atlikusi čiuožėja surinko 55,80 balo ir šeštadienį moterų vienetų finale atliks laisvąją programą.

A. Golovkina „Žalgirio“ arenoje sutikta garsiais aplodismentais, jos pirmą dviejų šuolių kaskadą taip pat lydėjo sirgalių plojimai. Antrą šuolį atlikdama sportininkė griuvo, tačiau tai nesukliudė patekti į finalą.

„Neišvengė klaidų, tačiau solidus pasirodymas. Nepasidavė, moteriškas, elegantiškas čiuožimas, labai stipri sportininkė. Ir palaikoma savų sirgalių pademonstravo geriausia, ką galėjo. Reikia 50 balų, kad patektų į finalą, dabar tai – svarbiausias tikslas“, – kalbėjo LRT sporto žurnalistė Dovilė Šeduikytė.

A. Golovkina nesėkmingai atliko dvigubą akselį, o trigubas flipas buvo puikus, kiti privalomi elementai tai pat švarūs. Apskritai, anot komentatorių, lietuvės programa buvo meniška, ekspresyvi, dvejopas ir įdomus muzikinis takelis, gerai atlikti suktukai.

Teisėjai A. Golovkinai skyrė 55,80 balo (techniniai elementai – 29,30, programos elementai – 27,50, bauda – 1 balas), tai – geriausias čiuožėjos sezono ir karjeros rezultatas. Iki šiol aukščiausias jos pasiektas trumposios programos įvertinimas – 55,49 balo.

Sportininkė užsitikrino vietą finale, po savo čiuožimo ji rikiavosi šešta. „Puiki pradžia Lietuvos čiuožėjams čempionate Kaune, galėsime ją stebėti ir džiaugtis čiuožimu finale“, – sakė D. Šeduikytė.

Turnyrinė lentelė po moterų trumposios programos – A. Golovkina finišavo 15-a. Į finalą pateko 24 čiuožėjos / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Esu labai patenkinta rezultatu, mėgavausi čiuožimu. Gaila dėl vienos klaidos, kurią padariau. Bet net ir su klaida padariau geriausią rezultatą, džiaugiuosi, o visa kita padariau labai gerai“, – po čiuožimo LRT.lt teigė A. Golovkina.

Moterų vienetų dailiojo čiuožimo finalas, kuriame sportininkės atliks laisvąją programą, vyks šeštadienį, 13 val.

Pirmą kartą istorijoje Lietuvoje organizuojamame čempionate varžosi 167 stipriausi Europos sportininkai.

Lietuvai čempionate atstovauja penki čiuožėjai: Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius bei Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala šokių ant ledo kategorijoje ir A. Golovkina moterų rungtyje.

A. Golovkinai tai yra penktasis Europos čempionatas – varžybose čiuožėja debiutavo 2015 m. (19 vieta). 2016 m. A. Golovkina užėmė 16-ą vietą, 2020 m. – 26-ą, 2022 m. 22-ą.

Vieninteliai Lietuvos atstovai, Europos čempionato istorijoje iškovoję medalius – šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, 2000 m. Vienoje ir 2006 m. Lione pelnę bronzą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA