Aiškėja gaisro „DP Acetate“ vidinio tyrimo rezultatai | Kas vyksta Kaune

Aiškėja gaisro „DP Acetate“ vidinio tyrimo rezultatai

ELTA 2024/01/08 22:43
R. Tenio nuotr.

Acetatinių siūlų gamintojos „DP Acetate“ vadovas Martynas Ugianskis teigia, kad įvertinus pirminius vidinio tyrimo duomenis, praėjusią savaitę bendrovėje kilusį gaisrą lėmė žmogiškoji klaida.

M. Ugianskis pridūrė, kad gaisro padaryta žala yra minimali, tad pasekmių šalinimas apsiribos kelių sienų perdažymu ir pastato langų pakeitimu.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad Lietuvoje turime nuostabias gelbėtojų komandas, kurių pastangų dėka pavyko išvengti milijoninių nuostolių, o svarbiausia – aukų. Įvertinus turimus duomenis, jau žinoma, kad turėsime perdažyti kelias sienas ir pakeisti langus. Panašu, kad didesnių nuostolių pavyko išvengti“, – sako jis.

M. Ugianskio teigimu, nors kol kas dar nėra lengva pilnai nustatyti tikrąsias gaisro priežastis, naujausi duomenys rodo, kad vis labiau neatmestina žmogiškosios klaidos versija.

„Žinome, kad suveikė automatinė priešgaisrinė sistema gamykloje, kuri sureagavo į ugnies židinį viename iš gamybos skyrių. Šiuo metu aiškinamės, kokie darbai minėtame skyriuje buvo daromi tuo metu bei su jais susijusias kitas aplinkybes. Tad neatmestina žmogiškosios klaidos versija“, – sako jis.

Anot jo, šiuo metu toliau yra peržiūrimos visos bendrovės priešgaisrinės ir kitos apsaugos sistemos, vertinami ir renkami duomenys, įskaitant ir iš darbuotojų, galintys turėti reikšmės tyrimui, atkuriama tos dienos įvykių eiga.

Bendrovės vadovų teigimu, leistas pradėti gaisro padarinių šalinimas turėtų ilgai netrukti.

ELTA primena, kad sausio 2 d. Kauno mieste, Pramonės g. 4, gamybiniame pastate įvyko sprogimas, kilo gaisras. Pasak policijos, gaisro metu apdegė pastato vidaus patalpos bei nukentėjo 1994 ir 1996 m. gimę įmonės darbuotojai. Vyrai dėl nudegimų išleisti gydytis ambulatoriškai.

Įmonėje kilusio gaisro metu sudegė apie 6,5 kubinių metrų tirpalo sumaišyto su acetonu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA