Po „Dirbtinio pluošto“ gaisro – perspėjimas iš aplinkosaugininkų | Kas vyksta Kaune

Po „Dirbtinio pluošto“ gaisro – perspėjimas iš aplinkosaugininkų

/ R. Tenio nuotr.

Šiandien Kaune bendrovės „Dirbtinis pluoštas” teritorijos UAB „DP Acetate” įmonėje kilusio gaisro metu Aplinkos apsaugos departamento pareigūnams pateiktais duomenimi sudegė apie 6,5 m3 tirpalo sumaišyto su acetonu.

Aplinkos apsaugos departamentas pradeda neplaninį UAB „DP Acetate” patikrinimą.

Aplinkos apsaugos agentūros specialistai paims aplinkos oro, kietųjų dalelių, lakiųjų organinių junginių ir nuotekų mėginius tyrimams.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai gyventojus ragina vengti gaisravietės vietos bei neatidarinėti langų. Gavus mėginių rezultatus bus sprendžiama, ar būtina atlikti tyrimus visuomeninėse ir gyvenamosiose patalpose. Kauniečiai apie tai bus informuoti, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime žiniasklaidai.

Praeitų metų gruodžio 8 d. Aplinkos apsaugos departamentas atliko bendrovės UAB „DP Acetate” planinį išplėstinį patikrinimą, kurio metu aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta. Jo metu tikrinta gamybos metu susidarančių nuotekų, atliekų ir oro taršos valdymas.

Bendrovė UAB „DP Acetate” turi taršos leidimą. Pagrindinė veikla – dirbtinio pluošto siūlų gamyba iš acetilceliuliozės pluošto tirpinant jį acetone ir vėliau įrengimais filtruojant ir formuojant siūlus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA