Netoli „Kaunoramos“ Nemuno pakrantėje planuojami devyni daugiabučiai | Kas vyksta Kaune

Netoli „Kaunoramos“ Nemuno pakrantėje planuojami devyni daugiabučiai

G. Natkevičius ir partneriai nuotr.

Trimis vadinamaisiais Šančių dangoraižiais (kurių kol kas užbaigti du) prasidėjusi Nemuno krantinės urbanizacija tęsiasi. Remiantis savivaldybės paskelbtomis detaliojo plano korekcijomis, buvusio Šančių autoserviso teritorijoje ketinama statyti devynis daugiabučius gyvenamuosius namus.

Skelbimas apie detaliojo plano keitimą savivaldybės paviešintas gruodžio 11 d., o šiandien apie tai pagarsinta visuomenine organizacija prisistatančioje „Facebook“ grupėje „Mūsų Kaunas“.

Kaip remiantis viešai prieinamais dokumentais skelbiama socialiniame tinkle, pagal UAB „Soltida“ inicijuotas ir architektės Ingos Tarnauskienės parengtas Kranto al. 4 ir 6 sklypų detaliojo plano korekcijas, šių sklypų naudojimo būdas iš komercinio ir mažaaukščių gyvenamųjų namų būtų keičiamas į daugiabučių gyvenamųjų pastatų teritoriją.

Devyniuose 3-8 aukštų daugiabučiuose planuojama įrengti apie 125 butus, pirmuosiuose ir antruosiuose aukštuose būtų projektuojamos komercinės paskirties patalpos. Beveik po visu sklypu planuojama požeminė automobilių stovėjimo aikštelė – kartu su antžemine aikštele preliminariai tilptų 141 automobilis.

„Planuojamus daugiabučius ketinama statyti taip tankiai, jog net penkiuose daugiabučiuose nebus tenkinami gyvenamosioms patalpoms keliami insoliacijos (pakankamo saulės apšvietimo) reikalavimai, tad atitinkamai teks perplanuoti butus, kad bent kokiam nors jų kambariui tektų pakankamas saulės šviesos kiekis, arba numatyti kitokią patalpų paskirtį“, – teigiama „Facebook“ įraše.

Kranto alėjoje projektuojami daugiabučiai / G. Natkevičius ir partneriai nuotr.

Detaliojo plano korekcijos rengėjai primena, kad krantinėje statomi 16-aukščiai daugiabučiai gyvenamieji namai, tad detaliojo plano sprendiniai esą „harmoningai pratęs krantinės daugiabučių gyvenamųjų namų užstatymą ir darniai įsilies į esamą užstatymą“.

Rengiant žemės sklypų Kranto al. 4 ir 6 detaliojo plano keitimo sprendinius, buvo analizuoti du transporto organizavimo aplinkinėse teritorijose scenarijai: kaip veikla sklypuose vyktų nutiesus bendrajame plane numatytą Nemuno krantinės gatvę ir be jos.

2023 m. liepą MB „Citystreet“ atliktoje eismo studijoje padaryta tokia išvada: „Įvertinus perspektyvinį transporto srautų lygį, nustatyta, kad abiem gatvių tinklo plėtros scenarijais gatvės turės pakankamą pralaidumo rezervą, eismo kokybės lygis bus aukščiausias – A. Tai reiškia, kad planuojama teritorija gali sėkmingai funkcionuoti tiek su Nemuno krantinės gatve, tiek ir be jos.“

Rugpjūčio 29 d. Kauno savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis pasirašė pritarimą Kranto al. 4 ir 6 žemės sklypų detaliojo plano keitimo koncepcijai.

Kaip skelbia „Mūsų Kaunas“, jau parengtos G. Natkevičiaus architektų biuro, projektavusio netoliese esančius „Kaunoramos“ daugiabučius, vizualizacijos, kaip turėtų atrodyti namai Kranto alėjoje. Jie būtų rudos ir smėlio spalvos, su kelis aukštus kertančiomis langų vertikalėmis, pusapvaliais balkonais ir stogo terasomis.

Su naujais detaliojo plano sprendiniais susipažinti galima 2023 m. gruodžio 27 d. – 2024 m. sausio 3 d. Šančių seniūnijoje, A. Juozapavičiaus pr. 72. Viešas svarstymas vyks sausio 4 d., 16 val., Šančių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios vaikų dienos centre (A. Juozapavičiaus pr. 60).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA