Vyks projekto „Muziejus kiekvienam“ rezultatų pristatymo renginys | Kas vyksta Kaune

Vyks projekto „Muziejus kiekvienam“ rezultatų pristatymo renginys

Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus / R. Tenio nuotr.

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje (V. Putvinskio g. 55, Kaune) sausio 5 d., penktadienį, 14 val. vyks „Muziejus kiekvienam“ rezultatų pristatymo renginys „Laukiami visi“.

Naujais metais norisi pasidžiaugti ir naujais prieinamumo pokyčiais muziejuje. Renginio metu bus aptartas lankytojo kelias, pats projektas, dalinamasi patirtimi ir apibrėžtos būsimos prieinamumo partnerystės, o svarbiausia – supažindinama su galimybe laisvai ir savarankiškai lankytis muziejuje, judėti ir orientuotis skirtingose erdvėse ir ekspozicijų salėse, susipažinti su muziejaus parodų turiniu, o svarbiausia – bendrauti.

Prieinamumo dialogą kurti padės projekto organizatoriai, Nacionalinio M.K. Čiurlionio dailės muziejaus atstovai, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos specialistai, Lietuvos audiosensorinės bibliotekos atstovai, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Kauno Viltis“ atstovai, Kauno Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovai ir projekto draugai konsultantai, be kurių prieinamumas būtų graži svajonė, o šiandien ji tampa realybe.

Renginio programa

14.00–14.30 – Trumpas projekto eigos pristatymas.

14.30–15.30 – Diskusija – „Visi laukiami“ su Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus atstovais, projekto organizatoriais bei projekto konsultantais ir partneriais.

15.30–16.00 – Ekskursija po projekto metu sukurtus prieinamumo sprendimus.

„Iš esmės aš manau, kad kiekvienas iš mūsų vienaip ar kitaip prisideda prie kultūros. Mes esame kultūros dalis. Ir kuo didesnės, kuo platesnės galimybės yra toje kultūroje dalyvauti, tuo labiau auga mūsų visuomenė. O projektas „Muziejus kiekvienam“ yra būtent apie prieinamumo didinimą, būtent apie tai, kad kultūra galėtume domėtis, patirti ją visi. Aš tiesiog sklandžiai tame dalyvauju tiek suteikdama tam tikros informacijos apie neregius, tiek pati tiesiog būdama to pokyčio, kurį leidžia patirti šis projektas, dalis“, – teigia Laura Stadalninkaitė, projekto konsultantė.

Renginys nemokamas.

Papildomą informaciją teikia: Socialinių ir kultūrinių projektų koordinatorė Rūta Klevaitė tel. +370 610 136 63; el. p. [email protected]

Maloniai kviečiama apsilankyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA