K. Tiškevičius piktinasi Kauno mero veikla: ar „Žalgirio“ fanai imsis priemonių? (video) | Kas vyksta Kaune

K. Tiškevičius piktinasi Kauno mero veikla: ar „Žalgirio“ fanai imsis priemonių? (video)

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio valdomos „Vičiūnų“ grupės atstovavimas Rusijai neliko neaptartas net krepšinio tinklalaidėje. Sporto žurnalistai kelia klausimą, ar toks meras Kaunui reikalingas, ragina „Žalgirio“ fanus ir kitus kauniečius prisiminti parėjusią savaitę proteste jau skambėjusias skanduotes. Krepšinio tinklalaidėje taip pat užminta mįslė apie šį vakarą Kaune laukiančias rungtynes: ar „Žalgirio“ fanai imsis priemonių?

Trečiadienį „YouTube“ kanale paviešintoje „BasketNews.lt“ krepšinio tinklalaidės iškarpoje didelis dėmesys buvo skirtas Kauno merui V. Matijošaičiui.

Lietuvos krepšinio komentatorius ir sporto žurnalistas Karolis Tiškevičius prakalbo apie viešumoje pasirodžiusią informaciją, kad iš Rusijos iki šiol nepasitraukusi V. Matijošaičio šeimos valdomos „Vičiūnų“ grupės Sovetsko gamykla „Vičiūnai-Rus“ Maskvoje aukščiausiu lygiu atstovavo Rusijos maisto pramonei.

„Vičiūnai“ ir mūsų gerbiamas meras ne tik, kad dėjo skersą ant išėjimo iš Rusijos ir savo pažadų, bet iš esmės dėjo visą pilną skersą ant visos situacijos, kuri yra susijusi su pasaulio santykiais su Rusija“, – „BasketNews.lt“ tinklalaidėje sakė K. Tiškevičius.

Sporto žurnalistas neabejoja, kad į šią žinią sureaguos ir „Žalgirio“ fanai.

„Aš paraginčiau „Žalgirio“ areną paraginti merą, kaip praėjusį penktadienį, arba eiti iš Rusyno ir pradėti elgtis kaip žmogus, arba eiti nafik apskritai nuo krepšinio ir nuo viso šito pjedestalo, kas yra Kauno miesto savivaldybė. Tai jau yra per stipru“, – teigė K. Tiškevičius.

Krepšinio komentatorius kvietė suklusti ne tik krepšinio fanus, bet ir visus Kauno miesto gyventojus.

„V. Matijošaitis, kuriam dar turėjau noro paspausti ranką, tikėdamas, kad galbūt tikrai vyksta sudėtingi procesai, kurių aš nesuprantu, kad ne taip paprasta išeiti iš biznio, dabar daro dalykus po kurių, aš apie savo rankos paspaudimą V. Matijošaičiui – nebekalbu. Aš tik kviečiu kauniečius įvertinti šią situaciją kaip tiesiog pavojingo Lietuvai žmogaus elgesį. (…) Tai yra žema, tai yra dugnas ir katastrofa“, – „BasketNews.lt“ tinklalaidėje sakė K. Tiškevičius.

K. Tiškevičius tvirtino, kad „Žalgirio“ fanai esą davė pažadą, jog penktadienį prie Kauno miesto savivaldybės įvykęs protestas buvo ne paskutinis išstojimas prieš Kauno merą. Krepšinio komentatorius tikisi, kad ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ rungtynėse su Milano „EA7 Emporio Armani“ sulauksime kažko panašaus.

K. Tiškevičiui antrino ir „BasketNews.lt“ tinklalaidėje dalyvavęs sporto žurnalistas Jonas Lekšas.

„Neįmanoma, kad normaliame pasaulyje tai būtų miesto meras. Treti metai eina karas Ukrainoje ir mes turime tokį merą, kuris valstybiniu lygiu palaiko Rusijos pusę. Jo tas ciniškumas visais klausimais… Man yra visiškai gėda, kad mano miesto meras yra V. Matijošaitis. Man yra nesuvokiama, kaip Lietuvos saugumo tarnybos čia neįsikiša. Negali būti toks žmogus miesto meru“, – tinklalaidėje sakė J. Lekšas.

Tuo metu K. Tiškevičius liejo apmaudą, kad šitoje situacijoje kai kuriems Kauno gyventojams yra svarbiau tai, jog susitvarkė duobutės ir, kad Kaunas pagražėjo.

„Aš, tiesą sakant, net nežinau, kas man yra baisiau: ar tai, ką išdarinėja V. Matijošaitis, ar tai, kad yra dar tų, kurie jį remia, nepaisant nuolat išlendančios informacijos ir jo ciniško tylėjimo“, – sakė K. Tiškevičius.

„BasketNews.lt“ tinklalaidėje dalyvavęs sporto žurnalistas Lukas Malinauskas aptarė ir keistą „Žalgirio“ arenos bei Kauno miesto savivaldybės santykį.

„Žalgirio“ ir savivaldybės santykis, ypatingai šitame fone, tampa nesuvokiamas. „Žalgirio“ arena atšaukia LP koncertą, tada pats meras dalyvauja Karaliaus Mindaugo taurės įteikimuose prie pat komandos, spaudžia rankas. Ir toks dvejopas jausmas apima. „Žalgirio“ arena atstovėjo, atšaukė koncertą. (…) Bet tada „Žalgiris“ vėl plakasi ar prie „Žalgirio“ plakasi meras? Turbūt kai tau šitas meras duoda tiek daug, apie jį nepatogu kalbėti nepatogiai“, – „BasketNews.lt“ tinklalaidėje spėliojo L. Malinauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA