Tragišką avariją Kaune sukėlęs, draugę pražudęs „BMW“ vairuotojas sulaukė teismo sprendimo | Kas vyksta Kaune

Tragišką avariją Kaune sukėlęs, draugę pražudęs „BMW“ vairuotojas sulaukė teismo sprendimo

ELTA / Gytis Pankūnas 2023/12/12 15:21
Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Kauno apylinkės teismas antradienį kaunietį Luką Kindurį pripažino kaltu dėl sukeltos mirtinos avarijos, kurios metu žuvo su juo važiavusi 19-metė mergina. Vaikinui skirta dviejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė, ją atidedant dviem metams.

Kauno apylinkės teismas L. Kindurį pripažino kaltu dėl to, kad jis vairuodamas kelių transporto priemonę, pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, dėl ko žuvo žmogus.

Teismas skyrė L. Kinduriui 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atideda 2 metams. Per atidėjimo laikotarpį, teismo sprendimu, nuteistasis turėtų toliau dirbti, neišvykti už gyvenamosios vietos ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Teismas taip pat nutarė uždrausti L. Kinduriui vairuoti transporto priemones 3 metus, šį terminą skaičiuojant nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Nustatyta, jog L. Kindurys 2022 m. gruodžio 30 d. Kaune, Tunelio gatvėje, vairuodamas automobilį BMW šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles (KET), važiavo ne mažesniu kaip 178 km/val. greičiu (kai leistinas greitis buvo 50 km/val.), neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą.

Tragiška avarija Tunelio gatvėje / Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Dėl šių aplinkybių buvo sukeltas eismo įvykis, kurio metu keleivio vietoje sėdėjusi nukentėjusioji buvo išsviesta iš automobilio ir dėl patirtų sužalojimų žuvo eismo įvykio metu.

Prašė atleisti nuo atsakomybės pagal laidavimą

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, L. Kindurys teisiamųjų posėdžiu metu kaltu prisipažino ir nurodė, jog paties įvykio visiškai neatsimena. Apklausiamas asmuo teigė, jog po įvykio pabudo reanimacijoje, o apie sukeltą įvykį sužinojo iš žiniasklaidos. Kaltinamasis ir jo gynėjas teismui buvo pateikę prašymą jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Teismas konstatavo, jog kaltinamasis L. Kindurys nusikalstamą veiką įvykdė dėl nusikalstamo pasitikėjimo, nes važiuodamas ne mažesniu kaip 176 km/h greičiu tamsiu paros metu, esant šlapiai kelio dangai, suvokė rizikingą savo veiklos pobūdį, numatė, kad jo padarytas KET pažeidimas gali sukelti eismo įvykį ir žalą kito asmens sveikatai, tačiau lengvabūdiškai tikėjosi šių padarinių išvengti.

Teismas, vertindamas prašymą atleisti kaltinamąjį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, pabrėžė, jog dėl šios L. Kindurio nusikalstamos veikos kilo negrįžtamai skaudžios pasekmės, leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 3 kartus ir tai rodo visišką kaltinamojo nepagrįstą pasitikėjimą, abejingumą ir cinišką požiūrį kartu važiavusios, o dabar jau žuvusios merginos atžvilgiu, todėl atleisti kaltinamąjį pagal laidavimą būtų neproporcinga, neadekvatu ir neteisinga.

„Kaltinamojo atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą akivaizdžiai neleistų įgyvendinti baudžiamosios politikos prevencijos tikslų, kuriais siekiama atgrasyti ne tik nusikalstamą veiką padariusį, bet ir kitus asmenis nuo nusikalstamų veikų darymo, taip pat užtikrinti, kad šie asmenys vykdytų įstatymų ir kitų teisės aktų normų reikalavimus“, – skelbdamas nuosprendį konstatavo teisėjas Arūnas Purvainis.

Kauno apylinkės teismo sprendimas apeliacine tvarka gali būti apskųstas per 20 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA