Tragiškos avarijos Kaune liudininkas prisiminė kraupias akimirkas: „BMW“ greitis galėjo viršyti 180 km/val. | Kas vyksta Kaune

Tragiškos avarijos Kaune liudininkas prisiminė kraupias akimirkas: „BMW“ greitis galėjo viršyti 180 km/val.

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/10/31 16:54
Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Pats dirbu vairuotoju. BMW greitis galėjo būti netgi didesnis nei 180 kilometrų per valandą“, – pirmadienį per apklausą Kauno apylinkės teisme prisiminė liudininkas, matęs miesto gatvėmis skriejusį „BMW 320“ prieš pat tragediją. Šiam automobiliui netoli Kauno centro įsirėžus į stulpą, 19-metis vairuotojas Lukas Kindurys buvo sunkiai sužeistas, o kartu vykusi jo bendraamžė draugė žuvo.

Vyras, važiavęs kitu automobiliu, matė, kaip pravažiavęs greičio matuoklį Europos prospekte, BMW gerokai padidino greitį.

Ta pačia kryptimi vykęs vyras už kelių kilometrų esančioje Tunelio gatvėje išvydo į stulpą atsitrenkusį ir per pusę nuo galingo smūgio lūžusį BMW.

Iškvietęs pagalbą, vienas svarbiausių liudininkų priėjo prie sumaitotos transporto priemonės ir išvydo iš jos iškritusią merginą be gyvybės ženklų.

L. Kindurys tuo metu suaimanavo iš skausmo, tad liudininkas pribėgo prie jo.

Neilgai trukus atvyko greitosios pagalbos medikai, kurie konstatavo merginos mirtį, o jos draugas nuvežtas į Kauno klinikų reanimaciją.

Tragiška avarija Tunelio gatvėje / Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Dingo atmintis

Pirmam tragiškos avarijos vaizdus išvydusiam liudininkui įstrigo didžiulis greitis, kuriuo važiavo L. Kindurys.

Tačiau kas įvyko prieš avariją, ar pora buvo susipykusi, greičiausiai taip ir liks neįminta mįsle, kadangi L. Kindurys pareiškė avarijos momento ir kitų nelaimės aplinkybių neatsimenantis.

Tačiau tai, kad avarijos išvakarėse buvo pas draugus, jis jau prisiminė.

Techninės ekspertizės metu buvo nustatyta, kad BMW lėkė 176 kilometrų per valandą greičiu, tuo tarpu leistinas greitis toje vietoje – iki 50 kilometrų per valandą.

Pasveikęs L. Kindurys atsidūrė teisiamųjų suole – jaunuolis iš esmės pripažino savo kaltę ir tvirtino, jog gailisi dėl savo veiksmų.

Kraupi avarija įvyko praėjusių metų gruodžio 30-ąją, apie 3 valandą nakties Tunelio gatvėje, jaunai porai važiuojant link VI forto rajono.

Paaiškėjo, kad pardavėju-konsultantu privačioje įmonėje dirbantis BMW vairuotojas buvo blaivus, neapsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu pripažino, kad lėkdamas daugiau nei trigubai didesniu greičiu nei leistina, nesuvaldęs automobilio L. Kindurys pasielgė nusikalstamai neatsakingai.

Išvakarėse žaidė su draugais

Pirmadienį teisme liudijo ir du L. Kindurio draugai, su kuriais jis buvo susitikęs tragedijos išvakarėse, kartu žaidė kompiuterinius žaidimus.

Pastarieji tvirtino, kad L. Kindurys nepasakojo nei apie savo draugę, nei ką veiks artimiausiu metu.

G. Bitvinsko nuotr.

Vaikinai aiškino, jog jų draugas esą buvo atsakingas vairuotojas, rūpinosi keleiviais, reikalaudavo, kad užsidėtų saugos diržą.

Taip pat parodymus davė ir žuvusios merginos močiutė, kurios nuomone, L. Kindurys neturėtų būti nuteistas ir uždarytas į įkalinimo įstaigą.

Ankstesnių posėdžių metu parodymus davė kaltinamasis, 19-metės tėvai ir kiti bylos dalyviai.

Kito posėdžio metu lapkričio 28 dieną turėtų būti sakomos baigiamosios kalbos.

Žuvusiosios artimieji yra pateikę civilinius ieškinius dėl žalos atlyginimo, kurių bendra suma sudaro 151 tūkst. eurų.

Anksčiau L. Kindurys nebuvo teistas ar baustas administracine tvarka. Iki tragedijos kelyje jis nebuvo įkliuvęs ir už eismo taisyklių pažeidimus.

Paskutinė žinutė – mamai

Kaune, Kalniečių rajone 19-metė gyveno su savo tėvu ir močiute. Motiną paskutinį kartą ji aplankė gruodžio 29-osios vakarą.

Pavakarieniavusi pas mamą, mergina grįžo į namus apie 21 valandą, o praėjus maždaug dviem valandoms, išvyko su draugu.

„Paprašiau grįžti pirmą valandą nakties. Kur jiedu išvažiuoja, nesakė“, – anksčiau bendraudamas su portalu lrytas.lt, prisiminė žuvusiosios tėvas.

Dukra prieš išvykdama jam neatrodė išsigandusi ar prislėgta, vėliau mamai dar parašė šiltą žinutę. „Dukra pasakojo, kad jis ramaus būdo, nekonfliktiškas. Kiek girdėjau, ir prie vairo jis būdavo atsargus.

Tačiau faktai verčia manyti, kad tragišką naktį jis vairavo neatsakingai“, – taip apie L. Kindurį dar iki teismo proceso pradžios atsiliepė žuvusiosios tėtis.

Prašė dukters nutraukti draugystę

Tuo tarpu 19-metės motinai buvo susidaręs įspūdis, kad L. Kindurys yra pavydaus, valdingo būdo, nenorėjęs, kad mergina nutrauktų su juo saitus.

Judviejų draugystė užsimezgė praėjusių metų pavasarį.

„Prašiau dukters, kad ji nutrauktų su juo ryšius, bet ji nepaklausė“, – pasakojo moteris.

Likus maždaug dviem savaitėms iki tragedijos mergina pranešė motinai jau nedraugaujanti su šiuo jaunuoliu, tačiau paaiškėjo, kad ryšiai nenutrūko.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA