Po kruvino išpuolio Laisvės alėjoje sučiuptas jau septintas Kauno mafiozas: liko du bėgliai | Kas vyksta Kaune

Po kruvino išpuolio Laisvės alėjoje sučiuptas jau septintas Kauno mafiozas: liko du bėgliai

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/12/12 08:55
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjus daugiau nei trims mėnesiams nuo didelį atgarsį sukėlusio išpuolio Laisvės alėjos kavinėje, kurio metu Kauno nusikalstamo pasaulio atstovai tarpusavio nesutarimus šalia daugybės niekuo dėtų žmonių aiškinosi strypais, peiliais ir kastetais, sulaikytas dar vienas, septintas įtariamasis. Jis taip pat žinomas teisėsaugai dėl savo kriminalinės praeities.

Praėjusią savaitę Kauno apylinkės teismas skyrė jam 2 mėnesių suėmimą. Tai naujienų portalui lrytas.lt pirmadienį patvirtino Generalinės prokuratūros Komunkacijos skyriaus vyriausioji specialistė Milda Butkutė.

Pareigūnams pavyko sučiupti jau septynis galimus užpuolikus iš devynių, likę du tebėra ieškomi. Šešiems anksčiau suimtiesiems jau yra pareikšti kaltinimai, jiems iškeltą bylą dėl sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo planuojama perduoti į teismą dar šiais metaus.

Paskutinio sulaikytojo ir dviejų vis dar besislapstančių bėglių byla yra atskirta nuo pagrindinės šešeto jų sėbrų bylos.

Įkliuvo ir bušido čempionas

Septintas sučiuptas kaunietis kol kas neįvardijamas. Šešis su Kauno gaujomis siejamus jo bendrininkus pareigūnams pavyko sulaikyti praėjus vos kelioms nuo rugpjūčio 25-osios išpuolio, jie visi buvo suimti.

Belangėje atsidūrė 39 metų Vitalijus Zakrževskis, 37 metų Edgaras Rezajevas, 31 metų Lukas Ščerbinskas, 28 metus Juozas Minkevičius, 27 Tadas Mučinskas ir 26 metų Karolis Kavaliauskas, jų suėmimai ne per seniausiai buvo pratęsti.

Dalies jų biografijos kelia šiurpą: pavyzdžiui, buvęs Europos K-1 mėgėjų bušido čempionas J. Minkevičius ir T. Mučinskas anksčiau teisti už nužudymą, o L. Ščerbinskas teisiamųjų suole buvo atsidūręs 11 kartų už grupinį išprievartavimą, plėšimą ir kitus nusikaltimus.

Liejosi kraujas ir kraupūs grasinimai

Mafijos laikus primenantis nusikaltimas buvo įvykdytas vidury dienos Laisvės alėjoje, kuomet kavinėje pietavusius keturis vyrus ir moterį užpuolė 8 kaukėti smogikai, apsiginklavę metaliniais strypais, kastetais ir peiliais.

Pasiliejus kraujui, vienas užpuolikų šaukė talžomam vyrui: „Vis tiek aš tave užmušiu!“.

Užpuolime dalyvavo 8 smogikai, tačiau įtarimai arba kaltinimai yra pareikšti devyniems: manoma, kad devintasis kaunietis yra išpuolio užsakovas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad nukentėjusieji taip pat yra siejami su nusikalstamu pasauliu.

Smūgių krušos sulaukė ir gydymo įstaigose atsidūrė 7 kartus anksčiau teistas, dviejų žmogžudysčių bylose figūravęs Smauglių gaujos vadeiva 50 metų Egidijus Smailys, Agurkinių gaujos šulo Sauliaus Velečkos-Agurko artimas draugas, praeityje už automobilių vagystes teistas 43 metų Rytis Sadauskas, kiti pareigūnams puikiai pažįstami, su nusikalstamu pasauliu siejami vyrai.

Muštynės Laisvės alėjoje

Po smūgių kastetais – padegimas

Praėjus mėnesiui nuo minėto išpuolio, rugsėjo pabaigoje Vijūkų gyvenvietėje (Kauno r.) suliepsnojo privatus namas, galimai priklausantis vieno įtariamųjų užpuolikų artimam giminaičiui – įtariama, jog jam tokiu būdu buvo keršijama už smūgius Laisvės alėjoje.

Padegimas kol kas išaiškintas, šios abi bylos nesujungtos.

Užpuolimas Laisvės alėjoje gali būti susijęs su 2018 metų rugpjūtį Kaune, Nuokalnės gatvėje įvykdytu ginkluotu užpuolimu, kuomet buvo apšaudytas visureigis „BMW X5“.

Automobiliu važiavęs vienas policijai žinomas kaunietis ir jo mažametė dukra gyvi liko laimingo atsitiktinumo dėka – mergaitė buvo sužeista, kulkai pataikius jai į koją.

Manoma, jog būtent šis vyras, įtardamas jog „BMW“ apšaudymą organizavo R. Sadauskas, organizavo atsakomąjį išpuolį, kuris po 5 metų buvo įvykdytas Laisvės alėjoje.

Pareigūnai įtaria, jog miesto grupuočių karas gali tęstis. Neatmetama, jog dar gali būti įvykdytas ne vienas kruvinas užpuolimas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA