Kruviną išpuolį Laisvės alėjoje surengę Kauno mafijos smogikai lieka belangėje | Kas vyksta Kaune

Kruviną išpuolį Laisvės alėjoje surengę Kauno mafijos smogikai lieka belangėje

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/11/22 19:51
R. Tenio, T. Vinicko nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno gaujų karų nulemto rezonansinio išpuolio Laisvės alėjoje byloje trečiadienį teismas sprendė klausimą dėl keturių įtariamųjų tolesnio buvimo belangėje. Nuspręsta visų jų suėmimą pratęsti.

Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Tautvilė Merkevičiūtė.

31 metų Lukui Ščerbinskui, 28 metų Juozui Minkevičiui, 27 metų Tadui Mučinskui ir 26 metų Karoliui Kavaliauskui suėmimai pratęsti 2 mėnesiams.

Posėdžiai dėl ketverto suėmimų pratęsimų vyko beveik visą dieną, jie buvo surengti nuotoliniu būdu.

Pagrindiniai teismo motyvai dėl griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo – įtariamieji gali slapstytis, daryti naujus nusikaltimus.

Kiti du įtariamieji, 39 metų Vitalijus Zakrževskis ir 37 metų Edgaras Rezajevas taip pat yra uždaryti už grotų – jų suėmimai buvo pratęsti šiek tiek anksčiau.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Be šių šešių įtariamųjų užpuolikų, yra dar trys bendrininkai, tarp jų – ir galimas nusikaltimo užsakovas.

Minėto trejeto pareigūnams per kelis mėnesius surasti nepavyko, įtariama, kad jie gali būti pabėgę į užsienį.

Mafijos laikus primenantis nusikaltimas buvo įvykdytas vidury dienos Laisvės alėjoje, kuomet kavinėje, daugybės niekuo dėtų aplinkinių žmonių akivaizdoje pietavusius keturis vyrus ir moterį užpuolė 8 kaukėti smogikai, apsiginklavę metaliniais strypais ir kastetais.

Pasiliejus kraujui, vienas užpuolikų šaukė talžomam vyrui: „Vis tiek aš tave užmušiu!“.

Įtariamieji išpuoliu Kauno centre yra žinomi teisėsaugai dėl savo ankstesnių itin žiaurių nusikaltimų: pavyzdžiui, J. Minkevičius ir T. Mučinskas anksčiau buvo teisti už žmogžudystę, o L. Ščerbinskas – už grupinį išprievatrtavimą bei plėšimą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad nukentėjusieji taip pat yra siejami su nusikalstamu pasauliu.

Smūgių krušos sulaukė ir gydymo įstaigose atsidūrė 7 kartus anksčiau teistas, dviejų žmogžudysčių bylose figūravęs Smauglių gaujos vadeiva 50 metų Egidijus Smailys, Agurkinių gaujos šulo Sauliaus Velečkos-Agurko artimas draugas, praeityje už automobilių vagystes teistas 43 metų Rytis Sadauskas, kiti pareigūnams puikiai pažįstami, su nusikalstamu pasauliu siejami vyrai.

Praėjus mėnesiui nuo minėto išpuolio, Vijūkų gyvenvietėje (Kauno r.) suliepsnojo privatus namas, galimai priklausantis vieno įtariamųjų užpuolikų artimam giminaičiui – manoma, jog tokiu būdu jm buvo keršijama už smūgius Laisvės alėjoje.

Padegimas kol kas išaiškintas, šios abi bylos nesujungtos.

Užpuolimas Laisvės alėjoje gali būti susijęs su 2018 metų rugpjūtį Kaune, Nuokalnės gatvėje įvykdytu ginkluotu užpuolimu, kuomet buvo apšaudytas visureigis BMW X5.

Automobiliu važiavęs vienas policijai žinomas kaunietis ir jo mažametė dukra gyvi liko laimingo atsitiktinumo dėka – mergaitė buvo sužeista, kulkai pataikius jai į koją.

Manoma, jog būtent šis vyras, įtardamas jog BMW apšaudymą organizavo R. Sadauskas, organizavo atsakomąjį išpuolį, kuris po 5 metų buvo įvykdytas Laisvės alėjoje.

Neatmetama, jog gaujų karas dar gali tęstis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA