Ekspertai patvirtino: po išpuolio Laisvės alėjoje prabangus namas buvo padegtas tyčia | Kas vyksta Kaune

Ekspertai patvirtino: po išpuolio Laisvės alėjoje prabangus namas buvo padegtas tyčia

delfi.lt 2023/10/02 14:59
Asociatyviosios R. Tenio, skaitytojų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Prieš kiek daugiau nei mėnesį Kauno centre vidury dienos užpulti restorane pietaujantys žmonės. Policija puolė raminti visuomenę, kad taip santykius aiškinasi vietinė mafija ir gyventojai yra saugūs. Panašu, kad dabar šie nusikaltėlių karai perėjo į kitą etapą.

Rugsėjo 23-iosios vakarą Kauno rajone, Vijūkuose, Tulpių gatvėje, užsidegė gyvenamasis namas.

Atvykus ugniagesiams pastatas jau degė atvira liepsna. Gaisrą pavyko numalšinti, bet nudegė beveik visas stogas, taip pat apdegė terasa, svetainės sienos ir lubos, antras aukštas sulietas vandeniu.

Ekspertai nustatė, kad gaisro priežastis – tyčinis padegimas, informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Policija patvirtino, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu (BK 187 str.).

Dar praėjusią savaitę „Kauno diena“ skelbė, kad šis padegimas gali būti susijęs su išpuoliu Laisvės alėjoje, įvykdytu dar rugpjūčio 25 d.

Tądien būrys kaukėtų ir lazdomis ginkluotų vyrų primušė restorane pietavusius žmones.

Aukos nebuvo atsitiktiniai žmonės. Vienas jų – su „Agurkinių“ grupuote praeityje sietas Rytis Sadauskas. Kitas – 50-metis Egidijus Smailys, kurio tėvas Algirdas priklausė „Daktarų“ grupuotės branduoliui. Trečiasis – Tadas Petrošius, šiuo metu nuteistas kartu su „Agurkinių“ nusikalstamu susivienijimu ir atliekantis 13 metų ir 10 mėnesių įkalinimo bausmę. Per užpuolimą jis buvo išleistas į laisvę trumpalaikei išvykai.

Policija skelbė, kad dėl šio nusikaltimo yra 9 įtariamieji, 8 iš jų tiesiogiai dalyvavo užpuolime.

Sulaikyti ir suimti kol kas 6 iš jų. Sekant karštais pėdsakais sučiupti Lukas Ščerbinskas, Tadas Mučinskas, Juozas Minkevičius ir Karolis Kavaliauskas. Dar po poros dienų patys į komisariatą prisistatė dar du mušeikos: Vitalijus Zakrževskis bei Edgaras Rezajevas.

„Kauno dienos“ žiniomis, Vijūkuose padegtas namas priklauso vieno iš šių įtariamųjų šeimai. Kad būtent tokia versija išties tiriama patvirtino ir „Delfi“ šaltiniai. Jų žiniomis, padegimas užfiksuotas vaizdo kameromis.

Paprašius oficialaus patvirtinimo, ar išties ši versija tiriama, Kauno policija dėl to pasiūlė kreiptis į prokurorą Egidijų Palaimą.

Su juo susisiekti kol kas nepavyko, tačiau ilgametę patirtį turintis E. Palaima dirba Kauno apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje.

Prokuratūros atstovė Milda Butkutė informavo, kad užpuolimo Laisvės alėjoje ir šios padegimo tyrimų sujungti neplanuojama, o įtariamieji dar nenustatyti.

Po rugpjūčio 25-osios įvykių teigė Kauno policijos vadas Mindaugas Baršys teigė, kad užpuolimas – spontaniškas. Paklaustas, ar tai reiškia, kad šie žmonės su savimi visada nešiojasi kaukes ir metalinius strypus, Kauno policijos vadas atsakė: „Visko gali būti, asmenys yra dešimtis kartų teisti už įvairias nusikalstamas veikas, tokias kaip nužudymai, plėšimai, turto prievartavimai.“

Įtariamieji šioje istorijoje išties gali pasigirti turtinga kriminaline biografija. Pavyzdžiui, T. Muščinskas su sėbrais dar būdamas paaugliu 2011 m. negyvai uždaužė žmogų Kaune, apleistame buvusio degtukų fabriko pastate.

Nuteistajam už sunkų nusikaltimą skirta palyginti švelni bausmė laisvės atėmimas 5 m. ir 6 mėnesiams. Pagal Lietuvos įstatymus, nepilnamečius galima įkalinti daugiausiai dešimtmečiui.

Delfi primena, kad rugpjūčio 25 d. Kaune, Laisvės alėjoje, prie lauko kavinės, kilo muštynės, kurių metu, pirminiais duomenimis, aštuoni asmenys užpuolė keturis ten buvusius vyrus ir vieną moterį.

Įtariamųjų – 9, manoma, kad nusikaltimo užsakovas pats nesitepė rankų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA