Keliautojas A. Valujavičius pranešė apie naują įspūdingą kelionę | Kas vyksta Kaune

Keliautojas A. Valujavičius pranešė apie naują įspūdingą kelionę

delfi.lt / Ema Miliūnaitė 2023/12/09 14:48
Aurimas Valujavičius / DELFI, V. Dranginio nuotr.

Kone visus lietuvius savo kelione irkline valtimi per Atlanto vandenyną pritraukęs Aurimas Valujavičius pagaliau paskelbė apie būsimą naują iššūkį. Sugrįžus namo, jam tai buvo vienas dažniausiai užduodamų klausimų, tačiau Aurimas iki pat šios dienos laikė paslaptį.

Vis dėlto penktadienį Aurimas visiems atskleidė, koks bus naujasis jo iššūkis – keliautojas jau kovo mėnesį dviračiu leisis po Naująją Zelandiją.

„Idėja kilo dar 2019 metais, kai dviračiu myniau Skandinavijoje, bet prasidėjo pandemija ir Naujoji Zelandija užsidarė. Planas truputį pasistūmė, turėjau keliones per Dunojų, Čilę, prieš Atlantą jau sakiau, kad po jo lauks Zelandija.

Mintis yra išnaršyti dviračiu ir kuo daugiau pamatyti, nes tai unikali vieta, turinti visiškai netipinę gamtą, ko nelabai turime Europoje – nuo dykumų iki ledynų. Norėjau skirti laiko, jog būtų ne mėnesio ar dviejų kelionė, o daugiau. Planas yra 5–6 mėnesius tyrinėti Zelandiją dviračiu, nors bus ir žygių, ir plaukimo“, – Delfi pasakoja A. Valujavičius.

Dviejų salų valstybė, įsikūrusi Ramiajame vandenyne, turi visų žemynų kraštovaizdį – dykumas, ledynus, ugnikalnius, lygumas, tarpeklius, upes ir ežerus. Aurimas planuoja apkeliauti abi salas perimetru – jo laukia beveik 10 tūkst. km kelias. Nors kelionės pradžia numatyta kovo pradžioje, A. Valujavičius tikina, kad jau yra beveik pasiruošęs naujam iššūkiui.

„Jau esu susidėjęs daiktus, – šypsosi jis. – Antroje sausio pusėje skrendu į Ameriką mėnesiui ten gyvenantiems lietuviams parodyti savo dokumentinio filmo, grįžtu vasario pabaigoje, o jau kovo pradžioje vykstu į Zelandiją. Po Amerikos nelabai turėsiu laiko ruoštis, todėl turiu viską susidėlioti iki sausio vidurio – ir daiktus, ir maršrutą. Dabar esu jau kokius 90–95 proc. pasiruošęs, liko tik nusipirkti bilietus.“

Anot Aurimo, būsima kelionė ypatingo fizinio pasiruošimo nereikalaus ir tam nereikės skirti tiek daug dėmesio, kaip teko prieš Atlantą.

„Ne veltui yra pasakymas, kad, kai išmoksti minti dviračiu, jau nebepamiršti, kaip tą daryti. Aš sportuoju, penkias dienas per savaitę einu į sporto salę ir taip fiziškai stiprėju. Po Atlanto buvau truputį išsitaškęs, nes buvo daug renginių, pranešimų, interviu ir nepavyko savęs sugriebti bei grįžti į formą. O dabar jau mėnesį laiko tam ruošiuosi.

Bet šiaip nereikės taip stengtis, nes kelionė iš fizinės pusės bus kitokia, kas man yra priimtiniau, viskas aišku, gerai pažįstu savo organizmą. Kelionės pradžia būna sunkiausia, o paskui, kai įsivažiuoji, viskas tampa norma, nusistovi. Aišku, maršrutas nebus lengvas, – kalba A. Valujavičius. – Didžiausias iššūkis gali būti kopimas su gidais į Kuko kalną, kuris yra aukščiausias Zelandijoje.

Bus ugnikalnių, ledynų, plaukimų fjordais. Įsidėjau į maršrutą tokių taškų, kad pačiam būtų įdomu pamatyti, galėčiau numesti dviratį kur nors kempinge ir leistis į žygį, o tada grįžti atgal bei minti toliau.“

Aurimo sausio mėnesį dar laukia dokumentinio filmo apie kelionę Atlanto vandenynu pristatymas, tačiau jis neslepia jau gyvenantis naujo iššūkio nuotaikomis.

„Nuo visų slėpiau kelionę – net geriausi draugai dar apie ją nežino, tik šeima. Startas bus kovo pradžioje, bet, manau, tikslios datos neatskleisiu, taip pat nesakysiu, kada tiksliai grįšiu į Lietuvą, nes nenoriu nei išlydėtuvių, nei sutikimo“, – sako jis.

„Pasiilgau kiekvieną dieną filmuoti – manau, ir žmonės pasiilgo kasdienio turinio“, – šypteli A. Valujavičius.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA