Praėjo metai nuo istorinės kauniečio A. Valujavičiaus kelionės per Atlantą | Kas vyksta Kaune

Praėjo metai nuo istorinės kauniečio A. Valujavičiaus kelionės per Atlantą

Aurimas Valujavičius / DELFI, V. Dranginio nuotr.

Lygiai prieš metus, 2023 m. balandžio 25 d., po praleistos 121 dienos Atlanto vandenyne, kaunietis keliautojas Aurimas Valujavičius pasiekė kelionės finišą ir išsilaipino Majamio krante. Aurimas tapo pirmuoju tokį maršrutą irkline valtimi įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

„LYGIAI METAI! Tiek praėjo laiko nuo mano pirmųjų žingsnių ant Miamio lieptelio tiesiai iš Lituanicos.

Atsiminimai tikrai šaunūs! Visas perdžiuvęs ir nudegęs, bet padaręs kažką tokio, ką ilgai atsiminsiu. Vienas vandenynas – viena svajonė. Ačiū, kad buvote kelionės dalis!“ – socialinio tinklo Instagram paskyroje prisiminimu pasidalijo Aurimas.

View this post on Instagram

A post shared by Aurimas Valujavičius (@aurimas.keliautojas)

Tąsyk keliautoją sveikino susirinkę Amerikos lietuviai bei iš Lietuvos atvykę draugai ir šeimos nariai.

A. Valujavičiaus laukę artimieji, bičiuliai, palaikytojai JAV lietuviai, žurnalistai – apie 100 žmonių – džiaugsmingais šūksniais ragino keliautoją atlikti paskutinius yrius, skandavo „Lietuva!“ ir „Aurimas!“.

Vos išlipusį į krantą Aurimą lietuviai padabino ąžuolo lapų vainiku, traukė „Ant kalno mūrai“, sveikino, sutiko su šaltibarščiais ir lauktuvėmis.

Kaunietis perplaukė Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos

Primename, kad A. Valujavičius šiai kelionei ruošėsi dvejus metus. Pasitelkdamas tik savo jėgą, jis siekė užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

„Jeigu kalbėti apie pasaulio rekordą, tai ne, nepavyko pasiekti, bet visi kiti aspektai – saugumas, maršrutas – manau, viskas buvo, kaip ir tikėjausi. Man kasdien parašydavo, kokios laukia orų sąlygos, kokia banga.

Gaudavau informaciją kiekvieną rytą. Sudėtingiausia buvo čia, Karibuose, Bahamų salos, Majamis, nes reikia daug naviguoti. Bet smagu, jog viskas gerai pavyko. Jei neklystu, 3700 jūrmylių bus nuirkluota. Visai neblogai“, – kalbėjo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA