Jei savivaldybė nupirks iš Arkivyskupijos garažą, vietoj jo gimnazija turės daugiau ploto mašinoms statyti | Kas vyksta Kaune

Jei savivaldybė nupirks iš Arkivyskupijos garažą, vietoj jo gimnazija turės daugiau ploto mašinoms statyti

Kauno Maironio universitetinė gimnazija iš viršaus / R. Tenio nuotr.

Tas garažas yra Senamiestyje, greta Kauno Maironio universitetinei gimnazijai patikėtų, nuosavybės teise savivaldybei priklausančių dviejų mokyklos pastatų bei kiemo statinių.

Žemės sklypas Gimnazijos g. 3, Kaune, ribojasi su 132 kv. m. užstatyto ploto garažu Vilniaus g. 29. Šis NT nuosavybės teise priklauso Kauno arkivyskupijos kurijai. 1947 metais pastatyto mūrinio garažo pastato Vilniaus g. 29 nusidėvėjimas šiuo metu siekia 64 procentus.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad siekiant užtikrinti Maironio universitetinės gimnazijos moksleiviams tinkamas ugdymo sąlygas, prieš keletą metų nuspręsta ne tik suremontuoti šią mokyklą, bet ir pastatyti sporto paskirties pastatą 0,4373 ha valstybinės žemės sklype. Todėl 2021 m. parengtas techninis „Kauno Maironio universitetinės gimnazijos mokslo paskirties pastato 2C1P paprastojo remonto ir sporto paskirties pastato naujos statybos ir pastato-paviljono 3E1P griovimo Gimnazijos g. 3, Kaunas“ projektas.

Šių metų vasaros pradžioje universitetinė gimnazija atkreipė savivaldybės dėmesį į tai, kad įgyvendinant projektą, padidės žemės sklypo užstatymo plotas. Tuo pačiu sumažės automobilių stovėjimo vietų. Pagal statybos projektą sklype numatytos 8 tokios vietos (iš jų 2 skirtos neįgaliųjų transportui).

Deja, tai netenkina Kauno Maironio universitetinės gimnazijos poreikio. Todėl gimnazija kreipėsi į savivaldybę dėl galimybės nupirkti gretimoje teritorijoje, Vilniaus g. 29, garažą. Jį nugriovus, padidėtų gimnazijos teritorija, kurioje nebūtų sunku įrengti papildomai automobilių stovėjimo vietų.

Pirks ar nepirks gimnazijos steigėja – Kauno miesto savivaldybė, garažą, kurį jo savininkė – Kauno arkivyskupijos kurija, beje, spalio mėnesį, atliepdama į išreikštą poreikį, sutiko savivaldybei perleisti, – priklausys nuo susirinksiančios į paskutinį šiais metais posėdį miesto tarybos sprendimo.

Savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjo Donato Valiuko paaiškinimu, „Biudžetinių įstaigų išlaikymas yra Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo nustatyta (priskirta) savivaldybės funkcija. Dėl galutinės garažo Vilniaus g. 29 pardavimo kainos su nekilnojamojo turto savininkais būtų deramasi derybų metu Žemės, esamų pastatų ar kitų nekilnojamųjų daiktų įsigijimo arba nuomos ar teisių į šiuos daiktus įsigijimo tvarkos apraše nustatyta tvarka. Nekilnojamojo turto įsigijimo kaina nustatoma derybų būdu, atlikus individualų jo vertinimą Lietuvos Respublikos turto ir verslo vertinimo pagrindų įstatymo nustatyta tvarka, siekiant ekonomiškai naudingesnio rezultato“.

Pažymėtina, kad Senamiestyje, kur jau senokai plėstis yra ankšta, šalia žemės sklypo Gimnazijos g. 3, Kaune, ribos stovintis garažas Vilniaus g. 29 yra nusidėvėjęs, jam reikalingas remontas. Savivaldybės atstovų teigimu, Kultūros paveldo vietovės Kauno senamiesčio teritorijoje esantis pastatas nedera prie tvarkomų ir prižiūrimų aplinkinių pastatų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA