Prokuratūra apskundė nuosprendį V. Šiliauskui, prašo 6 metų laisvės atėmimo | Kas vyksta Kaune

Prokuratūra apskundė nuosprendį V. Šiliauskui, prašo 6 metų laisvės atėmimo Prokuroras: teismas V. Šiliausko byloje neatkreipė dėmesio į nusikaltimo pavojingumą

BNS 2023/11/27 12:22
Vilius Šiliauskas / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūra pirmadienį apskundė nuosprendį už kyšininkavimą bauda nubaustam buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui ir prašo jam skirta šešerių metų laisvės atėmimą.

„Gautas prokuroro skundas. Prašoma Šiliauskui paskirti galutinę sumažintą bausmę – 6 metus laisvės atėmimo. įskaitant laikotarpį, kada jis buvo sulaikytas ir suimtas, o kitą nuosprendžio dalį palikti nepakeistą“, – BNS pranešė Kauno apygardos teismo atstovė Milda Kryžė.

Lapkričio 6 dieną buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui V. Šiliauskui už korupcinius nusikaltimus buvo skirta 70 tūkst. eurų bauda. Įskaičius V. Šiliauskui sulaikyme praleistą laiką, jam reikės sumokėti 65 tūkst. eurų.

V. Šiliauskas nuteistas už tai, kad eidamas minėtas pareigas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų. Šie pinigai iš jo bus konfiskuoti.

Nuteistajam septyneriems metams uždrausta dirbti valstybės tarnyboje – tai maksimalus terminas tokiai baudžiamojo poveikio priemonei.

Teismas, kaip ir prašė kaltinamojo advokatas, perkvalifikavo baudžiamąją veiką ir vietoje aštuonių kyšininkavimo epizodų pripažino jį kaltu dėl vienos tęstinės veikos.

V. Šiliauskas teisme visiškai pripažino savo kaltę – tai, kaip ir jo gailėjimasis, teismo pripažinta lengvinančiomis aplinkybėmis.

Teisėjo teigimu, skiriant bausmę įvertinta ir tai, jog jo išsamių parodymų pagrindu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sisteminės korupcijos Kauno miesto savivaldybėje.

Prokuroras siūlė V. Šiliauskui skirti 30 tūkst. eurų baudą bei šešerius metus nelaisvės, tačiau, teismo vertinimu, tai nebūtų teisinga bausmė vedusiam, dirbančiam, vaikų turinčiam asmeniui, kuris iki tol nebuvo teistas ir nekelia pavojaus visuomenei.

Papildyta 14.04 val.

Teismas V. Šiliausko byloje neatkreipė dėmesio į nusikaltimo pavojingumą, sako prokuroras

V. Šiliauskui apskundęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Valentinas Alekna sako, kad teismas nepagrįstai sureikšmino nuteistojo asmenybę ir neatkreipė dėmesio į nusikaltimo pavojingumą.

„Manome, kad Kauno apygardos teismas skyrė pernelyg švelnią bausmės rūšį ir po to ir jos dydį, dukart mažino bausmę. Galvojame, kad nepagrįstai“, – BNS pirmadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras V. Alekna.

Jis pažymėjo, kad skundu prašo tokios pat bausmės, kaip ir per baigiamąsias kalbas Kauno apygardos teisme. Prokuroras siūlė V. Šiliauskui skirti 30 tūkst. eurų baudą bei šešerius metus nelaisvės.

Tuo metu V. Šiliausko advokatas Ruslanas Boiko BNS sakė, kad iki šiol yra neapsisprendęs dėl apeliacinio skundo.

„Dar žiūrėsim, reikia tą klausimą paderinti, žiūrėsim. Man staigmena“, – BNS sakė advokatas, komentuodamas prokuroro skundą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA