Raudondvario dvaras rengiasi pasakiškoms Kalėdoms | Kas vyksta Kaune

Raudondvario dvaras rengiasi pasakiškoms Kalėdoms

Raudondvario dvaras / Organizatorių nuotr.

Užkerėtos rožės ir tviskančios šokėjų poros, atveriančios stebuklingą pasakos „Gražuolė ir pabaisa“ pasaulį. Čiuožykla, senovinė karuselė ir dar nematytos šviesų instaliacijos tarp šventiškų prekystalių. Į pilį vedanti kalėdinė alėja, daug šviesų, muzikos ir pakilios artėjančių Šv. Kalėdų nuotaikos. Taip gruodžio 1-ąją 17 val. svečius pasitiks Raudondvario dvaras per vieną įspūdingiausių metų švenčių – pagrindinės Kauno rajono kalėdinės eglutės įžiebimą.

„Gražuolė ir pabaisa“ – šokio kalba

„Kalbama, kad pilyje gyvena pabaisa, o kelią per mišką saugo apraizgę laukinės rožės. O ir rožės nepaprastos, jos – užkerėtos“, – tokiais žodžiais Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus kieme įrengtoje scenoje prasidės šokio spektaklis–pasaka „Gražuolė ir pabaisa“, mažus ir didelius Kauno rajono Kalėdų eglutės įžiebimo dalyvius nukelsiantis į burtų, bauginančios tamsos ir ją nugalinčio gerumo, meilės ir šviesos pasaulį.

Specialiai šiam projektui choreografas Dainius Bervingis subūrė šokėjų trupę, o spektaklio iliustracijos – užkerėtos rožės, šokėjų poros – sups sceną ir pasklis po Raudondvario dvaro parką.

„Aš tavęs nenuskriausiu. Pašok su manimi vieną šokį“, – kvies pabaisa Gražuolę. Pasak šventinio renginio režisieriaus Ramūno Šimukausko, tai tarsi simbolinis kvietimas visiems mums būti drąsiems ir viltingiems, užuot išsigandus baisių dalykų pažvelgti į juos giliau ir galbūt įsitikinti, kad jie nėra tokie jau blogi, kad juos galime įveikti, „atkerėti“.

Išsisklaidžius piktiems burtams, ir pasakoje, ir šventės scenoje prasidės šviesūs laikai.

Įsižiebs Raudondvario dvaro paveikslas

„Kur pasaka, ten ir Kalėdų senelis, – šypsosi Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė. – Jis užsuka į mūsų šventę ir pamato, kad pateko ten, kur reikia – į pasakišką vakarą, kuriame Kalėdų senelio talka reikalinga Kauno rajono merui Valerijui Makūnui, nes kaipgi be svarbiausio Kalėdų personažo įžiebti pagrindinę Kauno rajono eglutę?“

Mero ir Kalėdų senelio tandemui įžiebus eglutę, atsivers visas stebuklingas Raudondvario dvaro parko paveikslas. „Įsižiebs ledo čiuožykla, karuselė, visos parko figūros, pastatai ir, išsivadavus iš tamsos, mes įžengsime į šviesų, stebuklingą kalėdinį laikotarpį“, – kalba S. Navickienė.

Kalėdų eglutės įžiebimas Raudondvaryje / Organizatorių nuotr.

Šventės dalyvius kvies kalėdinis miestelis su šventinės mugės prekėmis, arbatinė, pasipuošusi originaliais pyragaičių, riestainių, meduolių formos žaisliukais, čiuožykla, įspūdingos šviesų instaliacijos, tradicinės ir visiškai naujos parko dekoracijos, vintažinė karuselė su arkliukais.

Tie, kurie norės nuotaikingai pajudėti, tai puikiai galės daryti per grupės „Sisters on wire“ koncertą.

Į pilį ves kalėdinė alėja

Raudondvario dvaro direktorė S. Navickienė teigia, kad šiemet kalėdinio laikotarpio metu čia visko bus išties daug. Jau pamėgtos ir visiškai naujos edukacijos, kurių nemaža dalis persikels į šventiškai pasidabinusią pilį, siūlys ir sužinoti istorinių įdomybių, ir pasigaminti Advento žvakę, vainiką, namų dekoracijų, kvapų. Gintaro dirbtuvėlėse bus galima susikurti kalėdinį žaisliuką iš gintaro.

Raudondvario dvaro parke jau antrus metus veiksiantis Kalėdinis radijas suteiks galimybę kam nors padovanoti ar pačiam pasidžiaugti mėgstamu muzikos kūriniu.

Šiemetė Raudondvario dvaro vizija – kad žmonės pasklistų po visą parką, o pilies link vestų šventinės dekoracijos ir kalėdinė eglučių alėja. „Eglutės – jokiu būdu ne kirstos, o augančios vazonuose, – pabrėžia S. Navickienė. – Vėliau jas bus galima pasodinti dvaro parko šlaituose ir taip galbūt gims dar viena tradicija.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA