Kaunietė patyrė šoką autobuse: „auksinis jaunimas“ gėrė alų, grasino ir necenzūriniais žodžiais plūdo keleivius | Kas vyksta Kaune

Kaunietė patyrė šoką autobuse: „auksinis jaunimas“ gėrė alų, grasino ir necenzūriniais žodžiais plūdo keleivius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą 37-ojo numerio autobusu vykusi moteris patyrė šoką. Viešojo transporto keleivės įsivėlė į konfliktą su autobuse galimai alų gėrusiais nepilnamečiais. „Auksinis jaunimas“ jas plūdo necenzūriniais žodžiais, ragino išlipti iš autobuso ir grasino susidoroti. Nepasimetusios moterys iškvietė policiją, tačiau nepilnamečiai paspruko. Tiesa, prieš pabėgimą surengę dar vieną „šou“.

„Noriu pasidalinti liūdna patirtimi! Vakar vakare iš darbo teko grįžti autobusu. Kažkurioje stotelėje įlipo jaunuolių būrelis: dvi merginos ir trys berniukai, ne daugiau 15 metų. Ir prasidėjo… Keiksmažodžiai, riksmas, užgauliojimai, patyčios, pvz., iš kitų merginų, rožinių plaukų. Baisus žvengimas iš savo neva puikių bajerių

Visas autobusas tyli, nepastebi… Aš galvoju, kad tikrai nesikišiu, tik labai jau smirda alumi. Ir buvau teisi – jaunimas viešai geria alų, viena mergina užbliauna: „Geriau tėvas nuo stogo, negu alus iš bonkos!“.

Netrukus įlipa mama su dukrele. Jai šitas iš karto netinka, bet ji nieko nesako, tik atidžiai stebi „auksinį jaunimą“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ patirtimi Kauno viešajame transporte dalijosi moteris.

Savo įraše ji teigė, kad minėtą moterį su dukra nepilnamečiai netrukus pradėjo užgaulioti, tačiau ji nenusileido ir autobuse užvirė aršus konfliktas, į kurį įsikišo ir pati įrašo autorė.

Anot konfliktą aprašiusios kaunietės, nepilnamečiai juos sudrausminusioms moterims ne kartą grasino, ragino išlipti iš autobuso. Moteris pasidalijo ir keliomis jų ištartomis frazėmis, kurias lydėjo keiksmažodžiai: „Koks tavo reikalas, mes vaikai, ką tu padarysi? Mes negerbiam jūsų, ką norim tą darom…“; „Nu tu išlipk, nu tada pažiūrėsim“; „Gal geriau kviesk policiją, nes kai išlipsi tau pi…c“.

Paragintos jaunimo, moterys iškvietė policijos pareigūnus.

„Aš per tą laiką nueinu pas vairuotoją, prašau uždaryti duris ir vaikų neišleisti. Vairuotojas atsako: „Tai ką, mes dabar čia visi stovėsime? Tikrai nestovėsiu…“ Ir atidaro duris… Jaunimėlis greitai išbėga į tamsą. Mergina, „metusi tėvą nuo stogo“, atbėga į autobuso priekį ir apspjaudo langus… Ir visi nubėga į tamsius kiemus, Vyturio gimnazijos link. Autobusas atgyja: „Tai va koks dabar jaunimas, bla bla bla…“

Moralas: labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad dirbu su padoriu, tėvų išauklėtu jaunimu! (Tikiuosi, kad mums už nugarų jie taip nesielgia). Ir mano darbe svarbiausia, turbūt, ne pasiektas rezultatas, o išauginti žmogų, ŽMOGŲ iš didžiosios raidės.

Tėvams: palaikykit savo vaikus, didžiuokitės ir džiaukitės, kad vaikas turi užsiėmimą, sportuoja, skuba, lekia į savo tikslą, o nevažinėja autobuse girtas su šutve bendraminčių.

Ką dar galiu pridurti: mūsų įstatymai augina „Dievus“, kurie ŽINO, kad jiems viskas galima ir, kad atsakomybės nebus! Vėl ilgai autobusu nevažiuosiu! Bet kiti tai važiuos“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė moteris.

Nuomonės įvairios

Netrukus po viešu įrašu pasipylė ir internautų komentarai, kuriuose kritikos strėlės skrieja tylėjusiems keleiviams ir autobuso vairuotojui.

„Šioje istorijoje apgailėtina yra tylinti visuomenė ir, žinoma, abejingas vairuotojas. Suprask – ačiū Dievui, manęs neliečia ir jau gerai. O, kad dvi moterys bando apraminti nesusipratėlius, tai lai pačios ir sukasi iš padėties. Jeigu įžūlus, įkaušęs jaunimėlis žinotų, kad bus sureaguota ir gaus atsaką, tai įlipę tyliai pavažiuotų reikiamą atstumą ir taip pat tyliai išliptų“, – komentuota po įrašu.

Atsirado ir ginančių autobuso vairuotoją: „Prieš kaldami prie kryžiaus autobuso vairuotoją, pasiskaitykite įstatymus. Asmuo neturi teisės uždaryti autobuse nepilnamečių ir laikyti jų ten prieš jų valią. Taip, jaunimas nevaldomas, bet bandant jį suvaldyti, gyvenime gali atsirasti gerokai daugiau problemų.“

Žmonės užsiminė ir apie netinkamą vaikų auklėjimą: „Visa žmogaus pradžia yra šeimoje – kaip šeima pradės statyti vaiko pamatą ir kiek prisidės prie vaiko augimo, auklėjimo, buvimo su juo, pokalbių, laisvalaikio ir t.t. Vaikai yra didelis tėvų įdirbis į jo asmenybės formavimą.“

Policija atvyko, bet išsišokėlių nerado

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Komunikacijos poskyris, lapkričio 13 dieną apie 19.55 val. buvo gautas pranešimas, jog autobuse galimai nepilnamečiai vartoja alkoholinius gėrimus, triukšmauja.

„Galimai nepilnamečiai pasišalino sustojus autobusui prie Draugystės parko. Atvykęs policijos pareigūnų ekipažas apžiūrėjo parko teritoriją ir jo prieigas, asmenų nepastebėjo. Pareiškimas negautas“, – komentavo Kauno apskr. VPK.

Bendradarbiaus su pareigūnais

Tuo metu naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare UAB „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė nurodė, kad apie autobuse įvykusį incidentą bendrovė nieko nežino.

„Šis incidentas mums nėra žinomas. Tam, kad galėtume pasikalbėti su vairuotoju, peržiūrėti vaizdo stebėjimo kamerų įrašus ir išnagrinėti plačiau šią situaciją, turėtume gauti tikslesnę informaciją (pvz., maršruto vietą, kryptį ir preliminarų laiką).

Esame dėkingi keleivėms už pilietiškumą ir kreipimąsi į policiją. Siekiant užtikrinti keleivių saugumą, visuomet bendradarbiaujame su Lietuvos policija ir įvykus bet kokio tipo incidentams viešajame transporte, vaizdo įrašai, užfiksuoti transporto priemonėse esančiomis vaizdo stebėjimo kameromis, yra perduodami policijos pareigūnams. Jie atlieka tolimesnį tyrimą ir nustato pažeidėjus, kurie savo veiksmais sukėlė grėsmę viešajame transporte ar elgėsi netinkamai. Tikimės, kad ir šiuo atveju, šie asmenys bus nustatyti, o dėl jų elgesio bus informuotos atitinkamos institucijos“, – komentavo UAB „Kauno autobusai“ atstovė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA