Savivaldybė kartu su ugniagesiais tęsia prevencinę akciją Kauno rajone: dalija dūmų detektorius, padeda išvalyti kaminus | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė kartu su ugniagesiais tęsia prevencinę akciją Kauno rajone: dalija dūmų detektorius, padeda išvalyti kaminus

Dūmų detektoriai Kauno rajone / KRS nuotr.

Kasmet šaltuoju metų laiku ugniagesiams padaugėja iškvietimų dėl kilusio gaisro, kurių priežastys – netinkamai prižiūrėti kaminai, netvarkingos krosnys, užsikimšę dūmtraukiai. Be to, dažniausiai tuose namuose nėra ir dūmų detektorių, kurie būtų galėję įspėti apie kilusį gaisrą.

Kauno rajono savivaldybė kartu su Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnyba jau ne vienerius metus vykdo prevencines akcijas, kurių metu vienišiems senoliams, socialiai remtiniems žmonėms nemokamai dalina dūmų detektorius.

Per pastaruosius 3 metus Kauno rajone išdalinta beveik 4 tūkst. dūmų detektorių, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Dūmų detektoriai yra privalomi kiekviename bute, name, tačiau vargingiau gyvenantys žmonės neišgali jų nusipirkti, tad pagalbos ranką ištiesiame mes. Šįmet išdalinome 627 prietaisus“, – skaičius vardijo Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktorius Rytis Velžys.

Antradienį ugniagesiai lankėsi Garliavoje, kur ne tik įteikė dūmų detektorius, bet ir padėjo išvalyti kaminus.

Vienas gyvenantis Valerijonas Senvaitis džiaugėsi sulaukęs svečių, kurie atvyko su dovanomis: ugniagesiai savanoriai ne tik išvalė jo namo kaminą, bet ir pakabino dūmų detektorius.

Valerijonas Senvaitis / KRS nuotr.

„Valerijonas nusipelnęs šiam kraštui, buvęs Kauno rajono meras. Gyvena vienas, tad rūpinamės juo kiek galime“, – pasakojo Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė.

Prasidėjus šildymo sezonui ugniagesiai taip pat ragina gyventojus pasirūpinti, kad būtų išvalyti kaminai, dūmtraukiai, patikrinti, ar krosnys tvarkingos, ar nepažeista elektros instaliacija.

Šildymo sezonas grėsmingas ne tik tiems gyventojams, kurie šildosi kūrendami krosnį. Ne ką mažiau pavojingi ir elektriniai šildytuvai, kurie naudojami gyvenamuosiuose būstuose bei įstaigose. Svarbiausia taisyklė, kurią turi atminti asmenys, naudojantys elektros šildytuvus, jog šis prietaisas privalo būti sertifikuotas. Jokiu būdu nenaudokite savadarbių šildymo prietaisų. Ant elektrinių prietaisų nedžiaukite skalbinių, nes elektra ir vanduo – tai pavojingi kaimynai.

Šiais metais Kauno rajone ugniagesiai turėjo 725 iškvietimus, dalis jų buvo melagingi, tačiau net 242 vyko į gaisrus, 257 kartus vyko įvairūs gelbėjimo darbai. Gaisrų metu 3 žmonės žuvo, 5 buvo sužeisti, vieną asmenį pavyko išgelbėti iš gaisro židinio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA