Sužeista žąsis kauniečiui suspaudė širdį | Kas vyksta Kaune

Sužeista žąsis kauniečiui suspaudė širdį

Skaitytojo nuotr.

Šeštadienio rytą Taikos prospekte pastebėjęs sužeistą žąsį, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, bet paukštis pagalbos nesulaukė. Kaunietis nusistebėjo, kad jam pačiam buvo pasiūlyta vežti žąsį į kliniką.

„Sužeista žieduota žąsis niekam nerūpi? Pranešiau šeštadienio ryte apie po automobiliu vos nepakliuvusią žąsį telefonu 112. Nes tokią informaciją radau internete. Pasakiau, kad labai sunkiai eina, tupi pievoje Taikos prospekte prie Techninės apžiūros centro.

Pagalbos centro operatorė pasakė, kad praneš aplinkosaugai. Po pusvalandžio skambina „Dog training ground“ ir sako, kad pabaidyčiau paukštį, o jei neskrenda – pagaučiau ir iki 15 val. nuvežčiau į veterinarijos kliniką Šv. Gertrūdos gatvėje.

Kažkaip keistai skamba. Ir kas turėtų rūpintis tokiu atveju? Balius lapėms ar kažkieno Kalėdų stalui?“ – šiandien apie 10 val. nupasakojo skaitytojas.

Taikos prospekte sužeista žąsis / Skaitytojo nuotr.

Aplinkos ministerija anksčiau išties yra skelbusi, kad apie visus sužeistus, sergančius gyvūnus, kuriems reikia pagalbos, žmonės turėtų pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Laukinio žvėries susidūrimo su automobiliu atveju, net jeigu žmonės nenukentėjo, o gyvūnas pabėgo, apie įvykį taip pat reikia nedelsiant pranešti paskambinus bendruoju pagalbos telefonu 112 ir vykdyti operatoriaus nurodymus.

Beje, Kaune pagal 2020 m. su savivaldybe sudarytą sutartį bešeimininkių gyvūnų priežiūra rūpinasi Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondu. Įstaiga dirba pirmadieniais–penktadieniais nuo 8 iki 17 val.

Policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kvietimu paslaugos teikiamos visą parą ištisą savaitę. Telefonas platesnei informacijai: 8-687 50885.

Lietuvos kelių policijos duomenimis, per pirmus 4 šių metų mėnesius Lietuvos keliuose užfiksuoti 1482 techniniai eismo įvykiai su gyvūnais ir 2 įskaitiniai, kuriuose sužeisti 2 žmonės.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA