Gruodį Kaune – įspūdingas M. Levickio pasirodymas: skambės muzika iš garsiausių Holivudo filmų | Kas vyksta Kaune

Gruodį Kaune – įspūdingas M. Levickio pasirodymas: skambės muzika iš garsiausių Holivudo filmų

Martynas Levickis / S. Madej nuotr.

Akordeono virtuozas Martynas Levickis metų pabaigoje surengs koncertinį turą „Cinema Sounds Tour“ didžiosiose šalies arenose. Kartu su savo vadovaujamu kameriniu ansambliu „Mikroorkéstra“ talentingasis muzikantas pristatys ypatingą programą, kurioje skambės muzika iš garsiausių Holivudo filmų ir ne tik. Koncertai vyks: gruodžio 16 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 17 d. – Šiaulių arenoje, gruodžio 18 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje ir gruodžio 19 d. – Vilniaus koncertų salėje „Compensa“.

Užburianti kino filmų programa „Cinema Sounds Tour“ nukels žiūrovus į niekada nemiegantį Holivudą, kur romantiką lydi drama, o tragediją – veiksmas, kur kiekvienas kūrinys prilygsta įtempto siužeto trileriui, apgobtas netikėtumų ir gero vakarėlio skraiste.

Kaip rašoma koncerto organizatorių pranešime žiniasklaidai, girdėsime muziką iš tokių visiems puikiai žinomų filmų kaip „Karibų piratai“, „Misija neįmanoma“, „Gladiatorius“, „Krikštatėvis“, „Sostų karai“, „Bulvarinis skaitalas“, „Rožinė pantera“ ir daugybės kitų.

Unikalumo projektui suteikia tai, jog visi kūriniai yra aranžuoti akordeonui ir kameriniam orkestrui, kas suteikia naujų spalvų cinematiniam kino skambesiui. Be abejo, ryškiausių filmų muzikos perlų kolekciją papildys ir netikėtos staigmenos.

Martynas Levickis / S. Madej nuotr.

Jaunas, veržlus ir beprotiškai talentingas

Šiandien M. Levickis yra vienas geidžiamiausių akordeonistų pasaulyje, pelnęs daugiau kaip 30 tarptautinių apdovanojimų. Jis grojo su BBC koncertiniu, Birmingemo miesto simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, NDR radijo filharmonijos ir kitais pasaulinio garso orkestrais, koncertavo „Royal Albert Hall“, „Royal Festival Hall“, „Wigmor Hall“, Seulo menų centre ir kitose žymiose koncertų salėse.

Akordeono ambasadoriumi tituluojamas Martynas yra dalyvavęs Drezdeno, Tiuringijos, Edinburgo, Šlėzvigo – Holšteino, Utrechto ir kituose klasikinės bei džiazo muzikos festivaliuose, o šiemet prestižiniuose „OPUS KLASSIK 2023″ muzikos apdovanojimuose išrinktas „Metų instrumentalistu“.

Lietuvą pasaulyje garsinantis akordeonininkas M. Levickis lapkritį vers naują karjeros lapą. Atlikėjo alma mater – Londono Karališkoji muzikos akademija Martyną pakvietė tapti vizituojančiu profesoriumi.

Martynas Levickis / S. Lukoševičiaus nuotr.

Prestižinėje Londono Karališkojoje muzikos akademijoje M. Levickis studijavo pats. 2016 metais jis buvo iškilmingai paskelbtas šios akademijos asocijuotu nariu. Toks laipsnis teikiamas buvusiems studentams, kurie sėkmingai vysto karjerą muzikos pasaulyje ir kurių indėlis profesinėje srityje yra itin reikšmingas. Šių metų kovą talentingasis lietuvis sulaukė dar svarbesnio įvertinimo – kvietimo profesoriauti.

Visą šį sezoną M. Levickis intensyviai koncertuoja tik užsienyje, tad gruodį vyksiantys „Cinema Sounds Tour“ koncertai yra unikali galimybė išvysti ir išgirsti akordeono virtuozą gimtojoje Lietuvoje. Koncertinio turo organizatoriai pažada įspūdingą scenografiją, ir jau artimiausiu metu pristatys visiems šių koncertų staigmeną.

Koncertinį turą organizuoja: „Prime concert“, UAB – www.primeconcert.com

Bilietus platina: www.medusa.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA