A. Ramanauskas su kauniečiu dizaineriu J. Statkevičiumi sudarė taikos sutartį: esminiai yra du sakiniai | Kas vyksta Kaune

A. Ramanauskas su kauniečiu dizaineriu J. Statkevičiumi sudarė taikos sutartį: esminiai yra du sakiniai

tv3.lt 2023/10/11 19:01
Algis Ramanauskas, Juozas Statkevičius / Delfi montažas

Kurį laiką teismo slenstį mynęs dizaineris Juozas Statkevičius ir humoristas, laidų vedėjas Algis Ramanauskas byloje dėl šmeižto galiausiai padėjo tašką. Vilniaus miesto apylinkės teisme pradėta byla kilo dėl to, kad esą A. Ramanausko kuriamas turinys „YouTube“ ir „Facebook“ galimai žemina ir šmeižia dizainerį. Dabar sudaryta taikos sutartis.

Pranešama, kad buvo susitarta, kad A. Ramanauskas pašalins dizainerį žeidžiančius įrašus, dėl ko neturės atlyginti moralinės žalos.

Apie bylos baigtį ir pasirašytą taikos sutartį naujienų portalui tv3.lt pakomentavo Algis Ramanauskas-Greitai.

„Taip, su Statkevičiumi sudarėme taikos sutartį. Ji yra konfidenciali, tačiau joje mano teikimu ir primygtiniu reikalavimu atsirado du sakiniai, kuriuos, pagal tą pačią sutartį, su Statkevičiumi turime teisę skleisti viešai. Tai labai svarbūs du sakiniai.

Skaitykite, tiksli citata: „Šalys suprato, kad byla nelaimima, todėl nusprendė užbaigti bylą taikos sutartimi. Algirdas Ramanauskas, suprasdamas, kad video įrašai gali skaudinti Juozą Statkevičių, geranoriškai sutiko juos išimti.“

Aš neturiu, vėlgi pagal sutartį, daug laisvės komentuoti, tačiau nemanau kad ką nors pažeisiu, pakartodamas šią citatos vietą: „Šalys suprato, kad byla nelaimima […]“.

Manau, kad tai labai svarbu Lietuvos teisėkūrai, jaučiuosi gerai padirbėjęs.

Bet kokios insinuacijos apie mano „kaltės pripažinimą“ ar „kapituliaciją“ tėra pigios spekuliacijos ir prasta, piktybinė žurnalistika“, – komentavo vyras.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad vasario 1-ąją byloje pasiekta kulminacija – teismas panaikino ieškinį.

„Skundžiamas sprendimas buvo priimtas pažeidžiant esminius procedūrinius reikalavimus, nes skundo nagrinėjimas nebuvo sustabdytas, iki bus išnagrinėta Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama civilinė byla pagal J. Statkevičiaus ieškinį atsakovui A. Ramanauskui, todėl yra naikintinas“, – konstatuojama teismo sprendime.

Garsių vyrų byla buvo atversta praeitų metų vasario 3 dieną Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Ieškinys grįstas tuo, kad esą A. Ramanausko kuriamas turinys galimai nuolat žemino ir šmeižė minėtą dizainerį.

Juozas Statkevičius prašė minėtą medžiagą iš platformų pašalinti ir siekė iš A. Ramanausko prisiteisti 12 tūkstančių eurų.

Primename, jog vyrai teisme jau buvo susitikę 2018 metais. Dizaineris reikalavo 10 000 eurų kompensacijos už esą žeminantį Algio-Greitai sukurtą vaizdo įrašą, pavadinimu „Škurlis“.

Vaizdo įraše esą naudojamas dizainerio atvaizdas žeminančiame kontekste, naudojant keiksmažodžius.

Algis-Greitai teigė nesijaučiantis kaltas ir sakė, kad sukurtas filmukas – meno kūrinys, o Statkevičius teigė, kad tai didžiausias pasityčiojimas, koks tik gali būti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA