Šilainiuose atidarytas augalų labirintas | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose atidarytas augalų labirintas

A. Sazanskio nuotr.

Milikonių pievoje aktyviai prisidėjusios bendruomenės dėka žaliuoja ir žydi atnaujintas augalų labirintas. Sekmadienį ties Baltijos g. 2 namu į renginį rinkosi vietos gyventojai.

Pačių atkurtame sodelyje šilainiškiai dalijosi istorijomis apie savo mikrorajoną, dalyvavo garsų terapijos užsiėmime, pažino vaistines augalų savybes, skanavo arbatą.

Augalų labirintas šiandien / „Milikonių bendruomenės pievos“ nuotr.

„Norime, jog Milikonių pievos augalų labirintas taptų miesto, žmogaus ir gamtos nenutrūkstamo ryšio simboliu. Tikimės jog labirinto skleidžiama energija sujungs visus šiuos komponentus į vienį ir palaikys tarpusavio darną“, – skelbė renginio organizatoriai „Milikonių bendruomenės pieva“.

Rugsėjo 21 d. čia surengtos labirinto augalų sodinimo ir priežiūros dirbtuvės, želdynas atnaujintas. Prie darbų tuomet prisijungė Šilainių gyventojai ir Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviai.

Dirbtuves vedė architektų ir urbanistų studija „Bluma“, žiniomis apie augalų sodinimą dalinosi apželdinimo specialistė Ingrida Vainauskienė.

Prie šio želdynėlio su vietos bendruomene aktyvistai pradėjo dirbti 2021-aisiais. Tada labirintui daugybę gražių daugiamečių augalų dosniai atidavė VDU Botanikos sodas, Rokų medelynas „Želdynėlis“, Viržių, Vybornų, Šilingų medelynai. O J. Basanavičiaus gimnazistai padėjo tą rudenį labirintą pasodinti, šį rudenį – jį sutvarkyti ir atgaivinti.

„Esame visiems labai dėkingi! Tad užsukite pasikalbėti, patyrinėti, kartu išgerti arbatos ir sudalyvauti įvairiose organizuojamose veiklose“, – kviečia „Milikonių bendruomenės pieva“.

Renginys yra projekto „Žaliuojantys Šilainiai“ dalis. Projektas dalinai finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA