Kauno stoties rajoną nudažė bliuzo garsai: interesantai netilpo į vidų | Kas vyksta Kaune

Kauno stoties rajoną nudažė bliuzo garsai: interesantai netilpo į vidų

Spalio 6-7 d. Kaune pirmąkart surengtas festivalis „Kaunas Blues“ šeštadienį užliejo stoties rajoną. Legendinių stoties rajono kavinukių lankytojai prie čebureko ar bokalo alaus šiandien galėjo pasiklausyti nemokamų bliuzo koncertų. Vakare muzikantai kelsis į Kauno sporto halę, o improvizacijų sesija lauks restorane „Kastytis“.

Dieninė festivalio programa startavo medinuke „O kodėl ne?“. Antrus metus buvusiuose geležinkeliečių namuose veikiančiame bare buvo galima padiskutuoti apie bliuzą su Algiu Fediajevu ir pasiklausyti Markaus K pasirodymo.

„Senosios Kauno Čeburekinės“ publiką Vytauto prospekte džiugino kaip visad garuojantys Krymo totorių virtuvės patiekalai ir senų laikų muziką mėgstančių vaikinų trio „Midnight Special“.

Čeburekų pašonėje įsikūrusioje kavinukėje „Viržuona“, turinčioje vos kelias vietas, visi norintieji Manto Varno netilpo. Kauniečiai bliuzo vibracijas gaudė tarpduryje ar priploję smalsius veidus prie kavinės vitrinos.

Seniausioje Kauno šašlykinėje „Žaliukė“ koncertavo bliuzo, kantri ir rokenrolo grupės „The Road Band“ lyderio Aleksandro Belkino ir gitaristo, dainų autoriaus Olego Sochino duetas.

Kaip skelbia organizatoriai, stoties rajonas koncertams pasirinktas neatsitiktinai – bliuzo istorija neatsiejama nuo traukinių, kuriais ši muzika iš pietų JAV keliavo aukštyn Misisipe. Taip susiformavo ne tik savitas žanro skambesys, bet ir prie bėgių įsikūrusių barų, vadinamų „Juke Joint“, kultūra.

Miesto festivalį „Kaunas Blues“ pristato „Gera Muzika Gyvai“, renginys organizuojamas pirmą kartą. Programoje – nemokama dieninė dalis stoties rajone, išskirtinių bliuzo atlikėjų iš JAV, Kanados, Europos koncertai Kauno sporto halėje ir naktinės improvizacijų sesijos.

Išsamią festivalio programą rasite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA