Kaune vykstantis senturgis vilioja sendaikčių gausa | Kas vyksta Kaune

Kaune vykstantis senturgis vilioja sendaikčių gausa

/ Organizatorių nuotr.

Nuo penktadienio iki sekmadienio Kaune vyksta tarptautinis senturgis „Laiko ratu“, kuriame galima aptikti pačių įvairiausių iš praeitų amžių atkeliavusių daiktų.

Prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje vykstančiame sendaikčių turguje gausu iš Lietuvos ir užsienio atvykusių prekeivių, lankytojų bei istoriją bylojančių daiktų.

Kaip visuomet, gausu interjero detalių, paveikslų, klasikinių baldų, puošnių indų, senovinių banknotų ir monetų, knygų, nuotraukų, vinilinių plokštelių. Tačiau yra ir daiktų, kurie stebina ir iš tolo traukia akį.

Pavyzdžiui, senoviniai, savo dizainu išsiskiriantys kasos aparatai, galintys papuošti įdomesnį parduotuvės ar įmonės biuro interjerą. Arba karalienės Viktorijos laikus menančios įmantraus dizaino metalinės krosnelės, puikiai tiksiančios kaimo sodybai papuošti.

Išskirtinių egzempliorių galima aptikti ir tarp senovinių leidinių bei nuotraukų. Vienas tokių – praeito amžiaus pirmoje pusėje išleistas vokiškas albumas, skirtas Pirmajam pasauliniam karui: su spalvotomis iliustracijomis, žemėlapiais, aprašais.

Išskirtiniam interjerui ar kolekcijoms senturgyje visada galima rasti ir senoviškų žaislų – ne tik sovietinės eros, bet ir tarpukario, o kartais – ir dar senesnių laikų.

Senturgis „Laiko ratu“ vyks visą savaitgalį nuo penktadienio iki sekmadienio (spalio 6–8 d.) prekybos miestelyje „Urmas“, aikštelėje, esančioje adresu Elektrėnų g. 1F.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA