Šeimų siaubūnui iš Kauno tarnybos kelio neužkirto: paskutinė draugė buvo nužudyta | Kas vyksta Kaune

Šeimų siaubūnui iš Kauno tarnybos kelio neužkirto: paskutinė draugė buvo nužudyta

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/10/02 21:11
Lrytas.lt montažas

Aukos veidas – siaubingai sumuštas, pirminiais duomenimis, jai suduota ne viena dešimtis smūgių. Kaunietė savo namuose buvo ir smaugiama. Paaiškėjo, kad nužudymu įtariamas 10 metų jaunesnis draugas ir anksčiau prieš ją žiauriai smurtaudavo. Kentėjo ir kitos moterys, su kuriomis jis užmegzdavo artimus ryšius.

Pirmadienio popietę Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas kreipėsi į šio miesto apylinkės teismą dėl 43 metų įtariamojo žudiko suėmimo trims mėnesiams – pasak pareigūnų, prieš šį praeityje 7 kartus teistą vyrą yra surinkta pakankamai svarių įkalčių.

Nors smurtautojas šeštadienį, prieš pat vidurnaktį pats iškvietė pagalbą, vaizduodamas apstulbusį ir sielvartaujantį, neilgai trukus ėmė aiškėti, kad jo paties rankos veikiausiai ir yra suteptos aukos krauju.

Policijos pareigūnai ir medikai mediniame name Studentų gatvėje išvydo 53 metų moterį lovoje be gyvybės ženklų. Tuo metu ji jau buvo mirusi.

Nusikaltimo vietos vaizdai sukrėtė pagalbos tarnybų darbuotojus: kambaryje buvo nemažai kraujo, moters veidas – visas sudaužytas, nusėtas žaizdomis ir mėlynėmis.

Sukurpė neįtikinamą versiją

Tikslų smūgių skaičių nustatys medicinos ekspertai, tačiau jau iš pažiūros akivaizdų, kad sužalojimai – daugybiniai, o suduota aukai galėjo būti apie 20 kartų arba dar daugiau.

Tyrėjų duomenimis, auka buvo ir smaugiama.

Todėl kriminalistai nė kiek nepatikėjo sugyventinio išvedžiojimais, kad šeštadienio rytą išeidamas iš namų jis paliko moterį gyvą ir sveiką, tačiau grįžęs po kelių valandų, rado ją gulinčią lovoje be sąmonės pamėlusiu veidu, ir nežino, kas jai galėjo atsitikti.

Panašu, jog vyriškis, siekdamas sumėtyti pėdas, pats iškvietė pagalbą, o atvykus pareigūnams, apsimetė susirūpinusiu.

Iš namų jis buvo netrukus išvežtas į areštinę, o kriminalistikos ekspertai atliko būsto apžiūrą, ieškodami įkalčių. Bus paimti aukos ir įtariamojo pirštų antspaudai, DNR, atlikta kambaryje aptikto kraujo ekspertizė.

Pareigūnai jį sulaikė apsvaigusį nuo alkoholio – įtariamajam žmogžudžiui nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,2 prom.).

Aukos – vis naujos

Paaiškėjo, kad įtariamasis, dirbantis pagal individualią veiklą statybininku, nuo 1998 metų buvo teistas net 7 kartus, daugiausiai – už smurtinius nusikaltimus.

Jis buvo sukūręs šeimą ne su viena moterimi, tačiau jos namuose patirdavo tikrą pragarą. Vyras prieš jas pakeldavo ranką, smūgiai liejosi daugelį metų, tik vienas aukas keisdavo kitos.

Nepaisant besikartojančių nusikaltimų ir vis naujų bylų, nuosprendžiai už moterų sužalojimus būdavo švelnūs – kalėjime šeimų siaubūnas neatsidurdavo, o po skyrybų užmegzdavo artimus santykius su kitomis būsimomis savo aukomis, su jomis kartu apsigyvendavo.

Yra žinomos mažiausiai kelios nuo jo nukentėjusios moterys.

Palikti skriaudiko neišdrįso

Ypač smarkiai teko kentėti paskutinei jo gyvenimo draugei, su kuria buvo įsikūręs iš kelių butų susidedančiame privačiame name Žaliakalnio rajone, Studentų gatvėje.

Šis būstas porai nepriklausė – portalo lrytas.lt žiniomis, ji butą nuomojosi.

Vyras nuolat mušdavo draugę – už smurtą prieš ją Kauno apylinkės teismas 2021 metais jam skyrė laisvės apribojimą.

Moteris, nors ir kreipdavosi į policiją, nutraukti ryšių su juo nedrįsdavo.

Gyveno jiedu kartu ir po paskutinio nuosprendžio – auka atleido smurtautojui, tačiau tai buvo baisi klaida, nulėmusi tragediją.

Kaunietis ir toliau mušdavo sugyventinę, o praėjusį savaitgalį moteris po smūgių neišgyveno.

Atsakingos tarnybos, turėjusios tikrinti, ar smurtas nesikartoja, imtis priemonių nukentėjusiosios apsaugojimui, savo darbo tinkamai neatliko ir užkirsti kelio žmogžudystei nesugebėjo.

Panaši itin skaudi istorija įvyko šių metų kovo pradžioje Kaune, Kalniečių gatvėje – 65 metų vyras ir ne kartą buvo patekęs į teisėsaugos akiratį už smurtą prieš 56 metų žmoną, bet nutraukus bylą ir tarnyboms aplaidžiai tikrinant situaciją, smūgiai pasikartojo. Moteris buvo nužudyta, nesugebėjus jos apsaugoti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA