Kauno rajone prasidėjo didelės spec. tarnybų pratybos | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone prasidėjo didelės spec. tarnybų pratybos

ROKAS SNARSKIS 2023/09/23 13:06
Civilinės saugos pratybos Kauno rajone / R. Snarskio nuotr.

Šiandien ryte iškilminga rikiuote Raudondvario dvare buvo atidarytos civilinės saugos pratybos. Vilkijos, Čekiškės, Batniavos, Kačerginės, Kulautuvos ir Zapyškio seniūnijose pratybų veiksmai bus atliekami iki sekmadienio vakaro.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas nuoširdžiai sveikino susirinkusiuosius ir pabrėžė, kodėl tokios pratybos yra reikalingos.

„Turime mokytis suvaldyti ekstremalias situacijas, ypatingai matant, kas vyksta Ukrainoje. Turime būti pasiruošę reaguoti į agresorių“, – apie pratybų svarbą kalbėjo V. Makūnas.

Pratybų metu bus imituojamas gaisrų scenarijus, riaušės, pagalbos teikimas patyrusiems sužeidimus, evakuacijos procesas ir kt. Pasak mero, tai bus labai vertingos pamokos Kauno rajono savivaldybei, kuri „mokysis veikti kartu su specialiosiomis tarnybomis, numatyti pasekmes.“

Valerijus Makūnas / R. Snarskio nuotr.

Bendradarbiavimu džiaugėsi ir Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas plk. ltn. Gediminas Latvys.

„Šaulių sąjunga siekia tapti modernia, šiuolaikiška organizacija, o karinis rengimas ir darbas kartu su valstybės institucijomis padeda tai padaryti“, – džiaugėsi plk. ltn. G. Latvys.

Plk. ltn. Gediminas Latvys / R. Snarskio nuotr.

Kauno rajono savivaldybės vicemeras ir specialiųjų operacijų vadovas Paulius Visockas pabrėžė, kad pratybose bus naudojamos tik imitacinės priemonės. Gyventojų prašo neišsigąsti ir geranoriškai reaguoti į pratybų metu atliekamus veiksmus.

„Pratybose dalyvaus virš 700 specialiųjų tarnybų atstovų ir iki 200 statistų. Pagrindinis pratybų tikslas yra įvertinti mūsų institucijų pasirengimą reaguoti į ekstremalias situacijas“, – detalizavo vicemeras P. Visockas.

Pašnekovas tikino, kad pratybų rezultatai visuomenei bus pristatyti praėjus keletai dienų po pratybų, nes šeštadienis ir sekmadienis bus labai intensyvūs: „Norėsime leisti vertintojams po pratybų išsimiegoti ir susidėlioti pastabas, o po to pasidalinsime rezultatais.“

Paulius Visockas / R. Snarskio nuotr.

Operacijų vadovas džiaugėsi visų padalinių įsitraukimu ir paminėjo, kad Kauno rajonas puikiai tinka tokio tipo pratyboms, nes yra ir ganėtinai tankiai apgyvendintų vietų, ir pakankamai laukinių plotų.

Ceremonijos metu taip pat prisiekė ir šaulių sąjungos naujokai, o padėką už laiką skirtą jaunųjų šaulių ugdymui gavo buvęs sveikatos apsaugos ministras, seimo narys Aurelijus Veryga.

Pasibaigus ceremonijai, svečiai turėjo galimybę susipažinti su specialiųjų tarnybų naudojama technika ir paragauti „kareiviškos“ košės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA