K. Bartoševičius stos prieš teismą: paaiškėjo tiksli pirmojo posėdžio data | Kas vyksta Kaune

K. Bartoševičius stos prieš teismą: paaiškėjo tiksli pirmojo posėdžio data

delfi.lt 2023/09/21 17:34
Kristijonas Bartoševičius / V. Skaraičio nuotr.

Panevėžio apygardos teismas jau suplanavo pirmąjį posėdį buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus byloje, jis įvyks spalio 19-ąją dieną.

K. Bartoševičius yra kaltinamas dėl dviejų mažamečių seksualinio prievartavimo epizodų, keturių jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo epizodų, taip pat jis įtariamas savo veiksmais nepilnamečiams nesunkiai sutrikdęs sveikatą.

Šią rezonansinę bylą dar liepos 25-ąją prokuratūra perdavė teismui.

Dabar jau aišku, kad pirmasis posėdis įvyks spalio 19 d., 13 val. 30 min.

Ją nagrinės teisėjų kolegija sudaryta iš Jolantos Raščiuvienės, Valdo Petro Meidaus, o jai pirmininkaus Valdas Ciesiūnas.

Perduodant bylą teismui, K. Bartoševičiaus advokatas Olegas Šibkovas yra minėjęs, kad kaltinamasis norėtų proceso sostinėje, jam tai būtų patogiau. Visgi panašu, kad šis prašymas nebus įgyvendintas.

Bylos nagrinėjimas numatytas neviešuose teismo posėdžiuose, tai įprasta praktika seksualinių nusikaltimų bylose, siekiant apsaugoti nukentėjusiųjų interesus.

O. Šibkovas taip pat yra minėjęs, kad savo kaltę neigiantis K. Bartoševičius gintis norėtų viešame procese.

Tiesa, nors tokį norą buvęs parlamentaras išreiškė tik per atstovą, pats nuo skandalo pradžios nėra pasiekiamas ir neteikė jokių komentarų.

Delfi jau rašė, kad sausio 23 d. tuometinis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys K. Bartoševičius pranešė atsisakantis Seimo nario mandato dėl asmeninių priežasčių.

Tą pačią dieną prokuratūra pranešė apie jo atžvilgiu pradėtą tyrimą dėl galimų seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius asmenis.

Vasario 1 d. pranešta, kad K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo.

Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Pasak Delfi šaltinių, nukentėjusieji greičiausiai yra jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtiniai, o prievarta galėjo vykti stovykloje Panevėžyje, viskas tikriausiai vyko K. Bartoševičiui jau būnant parlamentaru.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA