V. Čmilytė-Nielsen įvertino A. Skaisčio viešus pasisakymus: politikas mokytojus išvadino „broileriais“ | Kas vyksta Kaune

V. Čmilytė-Nielsen įvertino A. Skaisčio viešus pasisakymus: politikas mokytojus išvadino „broileriais“

ELTA / Miglė Valionytė 2023/09/16 16:38
DELFI, Elta nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neigiamai vertina konservatoriaus, finansų ministrės Gintarės Skaistės sutuoktinio Audriaus Skaisčio pasisakymus, kurie įžeidė penktadienį įspėjamąjį streiką paskelbusią švietimo bendruomenę.

„Blogai išvadino, blogai ir atrodo. Ir apskritai, kai kalba eina apie mokytojus, mokytojo profesiją, aš čia esu labai šališka, nes mano tėvai mokytojai, mano vaikų visi 4 seneliai yra pedagogai. Tai kaip ten bebūtų, aš visada širdimi mokytojų pusėje“, – šeštadienį Eltai teigė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad konservatorių Širvintų skyriaus pirmininkas Virginijus Sarpauskas ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė sarkastišką įrašą apie tai, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderis Andrius Navickas yra „Vilijus Blinkevičius“, nes „Vilija jo sesuo“. Į diskusiją įsitraukęs A. Skaistys teigė, kad A. Navickas stos „į blinkės partiją“ ir pridūrė: „Komuniagos, o ne mokytojai.“

Tuo metu, reaguodamas į bendrapartietės, parlamentaro Lauryno Kasčiūno padėjėjos Jolantos Bizaitės komentarą, politikas ragino pedagogę neverkšlenti, o mokytojus vadino „broileriniais“.

Šie pareiškimai gerokai papiktino švietimo bendruomenę. A. Navickas mano, kad A. Skaistės sutuoktinis tokiais pasisakymais parodė tikrąjį konservatorių veidą. Be to, profsąjungos vadovo teigimu, jo priskyrimas socialdemokratų partijai yra A. Skaisčio bandymas „gelbėti skęstantį konservatorių laivą“.

Tačiau penktadienį politikas pasiaiškino tikindamas, kad jis mokytojų „komuniagomis“ bei „broileriais“ nevadino. Anot konservatoriams priklausančio A. Skaisčio, įžeidžius epitetus jis paskyrė ne pedagogų bendruomenei, bet konkretiems asmenims.

„Aš visus raginu su teksto suvokimu padirbėti. Nes kai kurie prisiima epitetus, kurie jiems nebuvo taikomi. Tai viena klausimo dalis. O kita klausimo dalis – epitetai buvo taikomi konkrečiai vienai mokytojai ir konkrečiai streiko organizatoriams. Kitiems mokytojams ir visai bendruomenei tai nebuvo taikoma“, – Eltai situaciją aiškino konservatorių atsiprašyti jau paragintas politikas.

Apibendrindamas šurmulį sukėlusią, istoriją A. Skaistys pažymėjo, kad gali atsiprašyti tik tų pedagogų, kurie, netinkamai supratę jo mintis, įžeidžius epitetus prisiskyrė sau.

„Tų, kurie taip suprato, aš tikrai galiu atsiprašyti, nes jei jie nesuprato, ką aš norėjau pasakyti ir jie prisiėmė sau.. Tai aš jų tikrai atsiprašau“, – teigė A. Skaistys

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA