Kaunietis pažėrė kalną kritikos gatvių tvarkytojams | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pažėrė kalną kritikos gatvių tvarkytojams

R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio pabaigoje Savanorių prospekte įstrigęs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas redakcijai išliejo viską, ką mano apie remonto darbų organizavimą miesto gatvėse. Išmėsinėta dalis pagrindinės eismo arterijos vairuotojus „džiugino“ nuo pavasario, o į Kauną plūstelėjus rudeniniam transporto srautui, kelininkai ėmė asfaltuoti kaip patrakę.

„Vyksta chaotiškas darbas, neatsižvelgiant į miestelėnų poreikius. Kažkiek atsižvelgti bandoma – viršuj komandos duodamos gal ir neblogos, bet tas vykdymas kažkoks keistas. Darbai daromi po truputį – darom darom, po to mėnesiui paliekam nepabaigę.

Kad ir dabar, neįmanoma suprasti, kur yra darbų pradžia, kur pabaiga. Matosi, kad iki galo nesustyguota. Dėl to kenčia vairuotojai. Darbininkai pasirodo, kai duodamas kažkoks nurodymas, bet tam tikrais atvejais matosi, kad darbai daromi, kai juos jau reikėtų ir užbaiginėti. O toliau paliekami nebaigti – borteliai, trinkelių nesudėjimas iki galo.

Palieka nebaigta kokį mėnesį laiko, tada automatiškai kažkas važiuoja, tą bortą išverčia ar dar kas atsitinka ir darbas išeina dėl darbo.

Kitas dalykas, asfaltavimas. Technika atvažiuoja, išasfaltuoja tokiais rėžiais – kažkur kažkas išsikasama, kažkas uždaroma. Trūksta informatyvumo, kaip vyksta veiksmas, kaip jis turėtų vykti. Dar vienas dalykas, darbininkai stovi tose vietose, kur aikštelė ir taip yra vienai mašinai, bet ją užstato. Kad išasfaltuotų šaligatvį darbininkai užstatė visą automobilių stovėjimo aikštelę parduotuvės, kur šiaip telpa tik kelios mašinos.

Trūksta darnumo, planavimo. Teisingiau gal būtų vykdyti remonto darbus vakare, kai eismo intensyvumas yra mažesnis, o ne iš ryto (apie 8-9 val.), kai automobilių yra daugiausia. Per mažai yra atsižvelgiama į visą transporto srautą.

Dviračių takas abiejose gatvės pusėse, bet dviratininkų ten bent kol kas nesimato. Nebent čia bus kokios nors perspektyvos. Bet jei dviratis pravažiuoja vienas, o mašinų koks 50 per tą laiką, tai gal per didelė prabanga. Gal čia toks prabangos projektas?

Taip pat vairuotojams turėtų būti įrengti kokie nors įspėjamieji ženklai, kad čia dviračių takelis ir dviratininkai turėtų būti praleisti – to dar kai kur trūksta. Šitoje vietoje atsitinka daugiau įvykių, todėl turėtų būti labai griežtai reglamentuota, kad prie išvažiavimo iš parduotuvės ar nuosavų namų turėtų būti įspėjamieji ženklai apie dviračių taką. Kol kas to nėra, bet gal atsiras?“ – praėjusį trečiadienį nupasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Taip darbus įvertino į asfaltavimo vajų pakliuvęs mažiau nuosaikus kaunietis: „Savanoriuose bepročiai! Per piką, baigiantis darbui, 17 val., sujungę savo velniškas mašinas pilnu tempu, pragaro smala ir asfaltu visą kelią uždarė nuo Pramonės iki Birželio 23-iosios. Neįgalūs darbų vadovai, ne kitaip! Ir šiaip jau, teko vakar važiuoti kiek vėliau, kelias banguotas, mašina liuoksi greičiau važiuojant, po antros dangos. Man atrodo, kad kažkas negerai bus su šiuo Savanorių remontu!“

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis naujienų portalui antradienį pakomentavo, kas šiuo metu darome vienoje pagrindinių miesto eismo arterijų: „Savanorių prospekte, nuo Taikos pr. iki prekybos centro „Savas“, kelio danga padengta pirmuoju asfalto sluoksniu. Tarp Kovo 11-osios g. ir Pramonės pr. frezuojama senoji danga. Vienoje ilgiausių miesto gatvių jau įrengta apie 70 proc. pėsčiųjų ir dviračių takų.“

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA