Kaune atvertos svarbios susisiekimo arterijos | Kas vyksta Kaune

Kaune atvertos svarbios susisiekimo arterijos

Romainių įkalnė / Kaunas.lt nuotr.

Kaune atvertos labai svarbios susisiekimo arterijos. Po rekonstrukcijos atidaryta Radvilėnų plento atkarpa nuo Zoologijos sodo iki K. Baršausko gatvės. Rugsėjo 1-ąją eismas paleidžiamas Eivenių gatvėje, greta LSMU Kauno klinikų. Vairuotojai lengviau atsikvėps ir Romainiuose.

Atvėrė Radvilėnų plentą

Kauniečiai gerų naujienų sulaukė ties A. Mickevičiaus slėniu. Praėjusį savaitgalį oficialiai atverta Radvilėnų plento atkarpa nuo Zoologijos sodo iki Tunelio ir K. Baršausko gatvių sankirtos.

Kaip pranešime žiniasklaidai pažymi Kauno miesto savivaldybė, čia darbai neplanuotai užtruko dėl naujo tilto ir trijų pralaidų sutvirtinimui ties šiame Ąžuolyno pakraštyje pratekančiu upeliu.

Sutvarkytoje gatvėje ne tik atnaujinta važiuojamoji danga, bet ir lietaus nuotekų tinklai bei apšvietimas. Ąžuolyno pusėje įrengtas takas pėstiesiems, kuriuo gali naudotis ir dviratininkai.

Atidaryta gatvės atkarpa susijungė su tuo pačiu naujai išasfaltuota Tunelio gatve. Pastarojoje ir K. Baršausko gatvėje liko baigti grįsti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Radvilėnų plentas / Kaunas.lt nuotr.

Naujovės Eivenių gatvėje

Nuo rugsėjo eismas bus paprastesnis ir LSMU Kauno klinikų prieigose. Per vasarą kelininkai gatves išasfaltavo visais reikiamais sluoksniais, taip pat pakeitė troleibusų kontaktinio tinklo atramas ir apšvietimo stulpus.

Čia liko įrengti šaligatvius, pasėti veją atnaujintoje žiedinėje sankryžoje, sutvarkyti šulinius ir užbaigti kitus smulkius darbus.

Bemaž ryškiausias pokytis – naujai įrengtas žiedas patogiems viešojo transporto sustojimams ir apsisukimui ties pagrindiniu įėjimu į Kauno klinikų teritoriją.

Eivenių gatvė / Kaunas.lt nuotr.

Veiksmas Savanorių pr. ir Romainiuose

Rugsėjį toliau veiksmo netrūks remontuojamoje Savanorių prospekto atkarpoje nuo Taikos pr. iki vadinamosios Muravos sankryžos. Didžiąją dalį jos kelininkai jau padengė pirmuoju asfalto sluoksniu. Tarp Kovo 11-osios gatvės ir Pramonės prospekto pradedama frezuoti senoji danga.

Vienoje ilgiausių miesto gatvių jau įrengta apie 70 proc. pėsčiųjų ir dviračių takų.

Savanorių prospektas / Kaunas.lt nuotr.

Vadinamojoje „Regitros“ nuokalnėje į Raudondvario plentą eismas nuo rugsėjo 1-osios bus organizuojamas viena kryptimi – iš viršaus į apačią.

Pačioje Romainių gatvėje įrengta 80 proc. lietaus nuotekų tinklų, paklota 2,5 km asfaltbetonio pagrindo dangos sluoksnio, įrenginėjami bortai, klojami šaligatviai.

Čia kol kas ir toliau liks uždaryta atkarpa nuo Lubinų iki Medekšinės gatvės. Eismą planuojama organizuoti apylankomis iki spalio pabaigos.

Kelininkai toliau dirba ir kitose miesto arterijose. Remontas tęsiamas Marių, Užnerio, Studentų, Šeštokų, Alšėnų, Tilžės gatvėse, taip pat Vandžiogalos plente.

Darbai jau visiškai užbaigti Eiguliuose ir Panemunėje – S. Žukausko ir Birutės gatvėse.

Anot Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, visus svarbiausius šio sezono darbus planuojama atlikti iki metų pabaigos: „Tikriausiai nepasakysiu nieko naujo ar netikėto – kai kuriose gatvėse vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe. Tačiau kelininkai geranoriškai stengiasi vengti darbų piko valandomis, taip užtikrindami kuo didesnį pralaidumą tvarkomose gatvėse. Gera žinia ta, kad vasarą pavyko atlikti didžiąją dalį numatytų svarbiausių darbų.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA