Kauno viešasis transportas susiduria su trikdžiais: fiksuojami vėlavimai | Kas vyksta Kaune

Kauno viešasis transportas susiduria su trikdžiais: fiksuojami vėlavimai

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Rudens, naujų mokslo metų pradžią ženklina kone kiekvienais metais pasikartojanti transporto spūsčių tendencija. Rugsėjo pirmą savaitę gyventojai praneša pastebintys, jog Kauno viešasis transportas susiduria su trikdžiais – fiksuojami autobusų, troleibusų vėlavimai, judėjimo sutrikimai.

Savaitės pradžioje į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, ties Kauno klinikomis užfiksavęs problematišką viešojo transporto judėjimą. Kaip teigia vyras, sunkumai atsiranda dėl neleistinoje vietoje paliktų automobilių. Nors kelio ženklai byloja apie draudimą statyti automobilius, vairuotojai į tai, kaip matyti nuotraukoje, neatsižvelgia, ir trukdo viešajam transportui prasilenkti.

„Tai va… Taip ir gyvena viešasis transportas Kaune. Veiksmas ties klinikom, link „Iki“ važiuojant. Po renovacijos tiek triperių pristatyta kelkraštyje, kad net šleika su autobusu neprasilenkia. O iš paskos kamščiai formuojasi.

Finale, nepavykus prasilenkt, autobusai priversti buvo važiuoti atbulomis. Kas įdomiausia, kad lengviesiems automobiliams, atrodo, ženklai „Stovėti draudžiama“ negalioja. Reziumė – viešasis transportas žiauriai vėlavo, apie 30 minučių“, – situaciją nupasakojo kaunietis.

Prasilenkti kelyje bandęs autobusas ir troleibusas / Skaitytojo nuotr.

UAB „Kauno autobusai“ viešųjų ryšių specialistė Greta Makūnaitė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo, jog viešojo transporto judėjimo trikdžiai ir vėlavimai jau tapę įprastu reiškiniu keliuose rugsėjo mėnesį. Tai esą vyksta beveik kiekvienais metais, todėl galima sakyti, kad yra laikina kauniečių bei naujųjų Kauno miesto gyventojų adaptacija ieškant tinkamiausių kelių ir maršrutų.

„Nuo rugsėjo 1 d. buvo atnaujintas autobusų bei troleibusų maršrutų eismas V. Lašo ir Eivenių gatvėmis iki Klinikų stotelės. Judėjimo sutrikimai būtent šioje miesto dalyje pastebimi dėl lengvųjų automobilių vairuotojų neatidumo ir neatsakingumo – primename, kad labai svarbu vadovautis kelio ženklais ir nesukelti kliūčių kitų eismo dalyvių judėjimui“, – akcentavo „Kauno autobusų“ atstovė.

G. Makūnaitė patvirtino, kad rugsėjo 4-ąją, savaitės pradžioje, išties buvo fiksuoti maršrutų vėlavimai. Portalo skaitytojo atsiųstoje nuotraukoje matoma situacija, kai autobuso ir troleibuso vairuotojai siekia išvengti susidūrimo ir transporto priemonių apgadinimo, bandyta prasilenkti. Manevrai užtruko, todėl šie maršrutai vėlavo. Sunkumų sukėlė lengvasis automobilis, kuris, vadovaujantis kelio ženklais, šioje gatvės atkarpoje stovėti negalėjo.

Trečiadienio rytą kita naujienų portalo skaitytoja dalijosi pastabomis apie nepatogumus važiuojant 42-uoju autobusu. Moteris teigia, kad pernykštis 42 autobuso tvarkaraštis buvo geresnis, o šiemet, pasak jos, į mokyklas keliaujantys vaikai rytais netelpa į autobusą, mat keleivių skaičius yra pernelyg didelis.

„Būtų labai gerai, jei grąžintų pernykštį 42 autobuso grafiką. Vaikai skundžiasi, kad ryte netelpa į autobusą, nes labai daug žmonių. Pernai buvo geresnis tvarkaraštis, žmonių srautai labiau pasiskirstydavo“, – įžvalgomis dalijosi kaunietė.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

G. Makūnaitės teigimu, prasidėję nauji mokslo metai lėmė perpildytas gatves moksleivių, naujų studentų bei kauniečių, sugrįžusių po vasaros atostogų į darbo vietas. Tikimasi, kad situacija stabilizuosis antroje mėnesio pusėje ir viešojo transporto vėlavimų taip pat bus fiksuota mažiau.

„Atsiprašome keleivių už nepatogumus ir norime patikinti, kad visuomet stengiamės problemas spęsti, kad užtikrintume kokybiškas viešojo transporto paslaugas“, – komentavo G. Makūnaitė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA