Žinomi Lietuvos atlikėjai sukūrė dronų giesmę, kuria kvietė aukoti Ukrainos kariams | Kas vyksta Kaune

Žinomi Lietuvos atlikėjai sukūrė dronų giesmę, kuria kvietė aukoti Ukrainos kariams

Daugiau nei 20 garsių Lietuvos muzikos atlikėjų mėnesį laiko visuomenę kvietė prisidėti prie Ukrainai paremti organizuotos akcijos „Dronų giesmės“. Per mėnesį trukusią muzikinę estafetę, kurią inicijavo paramos fondas „Maži, bet stiprūs“, garsūs mūsų šalies pramogų pasaulio atstovai dalinosi savo mintimis ir kūryba tam, kad įkvėptų visus atkreipti dėmesį į vieną svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime – laisvę.

Lietuvos žmonės ir įmonės akcijos metu paaukojo beveik 183 tūkst. eurų, už kuriuos ukrainiečių kariams iš viso bus nupirkti 305 gyvybiškai būtini dronai. Dalis skraidyklių jau yra pakeliui į frontą, o visas „Dronų giesmių“ dovanotas spiečius ginančiuosius tėvynės laisvę pasieks per artimiausią mėnesį.

Palaikyti „Dronų giesmių“ iniciatyvą savo kūrybos eilėmis ar muzika kvietė Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Justinas Jarutis, Dovilė Filmanavičiūtė, Šarūnas Mačiulis, Ieva Narkutė, Justė Kraujelytė, Giedrius Leškevičius, „Queens of roses“, Bjellė, Edgaras Lubys, Indrė Malakauskaitė – Juodeikienė, Vilius („Gerai Gerai“), Ledi Ais, Žalvarinis, Dileta, Girmantė, „Black Spikes“, Dainotas Varnas, „Kašpirovskio dantys“, „Bloom“, Alen Chicco ir kiti žinomi įvairių stilių bei kartų atlikėjai.

„Kai ginklai žvanga, o Ukraina kasdien kovoja dėl savo laisvės ir išlikimo, tikros mūzos negali tylėti. Tą įrodė žinomi Lietuvos muzikos pasaulio atstovai, savo kūryba ir muzika kvietę Lietuvos visuomenę padėti apsaugoti Ukrainos karius. Mūsų tikslas – padovanoti jiems taip reikalingų kovos įrankių būtų pasiektas, net jei būtume sugebėję nusiųsti vieną droną. Tačiau tūkstančių Lietuvos žmonių ir dešimčių įmonių aukų dėka, ukrainiečiams dovanosime dronų kamikadzių spiečių“, – pranešime žiniasklaidai sako paramos akciją „Dronų giesmės“ rengiančios organizacijos „Maži, bet stiprūs“ įkūrėjas Raimundas Aleknavičius.

Anot jo, iš atskirų atlikėjų autorinių ir būtent šiai paramos estafetei skirtų kūrinių yra paruošta bendra dronų giesmė, kuri, kaip palaikymas, dedikuojama už laisvę kovojančiai šaliai.

„Lai skamba dronų giesmės per Lietuvą iki Ukrainos!“, – mintimis dalinasi organizacijos įkūrėjas R. Aleknavičius.

Pasak pašnekovo, organizacija po „Dronų giesmių“ akcijos pabaigos toliau dirbs su dronų projektais Ukrainai. Tad, prie „Maži, bet stiprūs“ teikiamos paramos Ukrainos kariams, galima prisidėti nuolatos.

VŠĮ „Maži, bet stiprūs“ yra Lietuvos Seime patvirtinta paramos Ukrainai organizacija, veikianti nuo pat 2022 metų vasario. Organizacijoje yra savanorių, kurie dalyvauja pagalbos Ukrainai teikime dar nuo 2014 metų. Visi čia savanoriaujantys asmenys dirba be jokio atlygio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA