G. Nausėda vieši karo niokojamoje Ukrainoje | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda vieši karo niokojamoje Ukrainoje

BNS 2023/08/23 09:56
Asociatyvi / G. Nausėdos vizitas Ukrainoje / R. Dačkaus nuotr.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį atvyko į Kyjivą, kur dalyvaus Ukrainos Nepriklausomybės dienos iškilmėse ir Tarptautinės Krymo platformos viršūnių susitikime.

Kaip pranešė Prezidentūra, per darbo vizitą Kyjive šalies vadovas taip pat susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir aptars pagalbos nuo Rusijos agresijos besiginančiai šaliai ir Ukrainos derybų dėl narystės Europos Sąjungoje klausimus.

„Ką tik atvykau į Kyjivą, kur susitiksiu su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kartu su Ukraina paminėsiu Ukrainos Nepriklausomybės dieną ir dalyvausiu Tarptautinės Krymo platformos viršūnių susitikime“, – feisbuke trečiadienį rašė G. Nausėda.

„Lietuva remia ir rems Ukrainą tiek, kiek reikės, iki pergalės“, – pridūrė šalies vadovas.

G. Nausėdos vizitas iš anksto skelbtas nebuvo.

Ukrainoje šiuo metu taip pat vieši Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas konservatorius Žygimantas Pavilionis.

Europos Sąjungos (ES) ir NATO šalims atstovaujančių užsienio reikalų komitetų pirmininkų bei Ukrainos klausimais aktyviausių parlamentų atstovų darbotvarkėje – tarptautinių sankcijų Rusijai gilinimo klausimas, paramos atkuriant Ukrainą aptarimas.

Vizito metu taip pat bus kalbama apie derybų pradžią dėl Ukrainos narystės ES, šalies pasirengimą joms. Parlamentarai aptars situaciją po NATO viršūnių susitikimo Vilniuje ir būtinybę pakviesti Ukrainą į NATO artėjant susitikimui Vašingtone 2024 metų liepą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA