Narkotikus nuomojamame garaže laikęs kaunietis su laisve atsisveikins ilgam | Kas vyksta Kaune

Narkotikus nuomojamame garaže laikęs kaunietis su laisve atsisveikins ilgam

ELTA 2023/08/23 18:13
Asociatyviosios Delfi, Kauno apygardos prokuratūros nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Trečiadienį Kauno apygardos teismas vienuolikai metų nelaisvės pasiuntė 32-ejų metų kaunietį.

Kaip praneša prokuratūra, jau anksčiau teistas vyras į belangę siunčiamas dėl neteisėtai laikomo labai didelio kiekio – iš viso beveik 1300 gramų – narkotinių medžiagų.

Tyrimo metu, 2021 metų pabaigoje, pareigūnai atlikę kratas nuteistojo nuomojamame garaže aptiko labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – beveik 1200 gramų kokaino ir 90 gramų heroino. Narkotinės medžiagos buvo supakuotos dalimis po 200–500 gramų. Nuteistasis bandė įrodyti, kad jis nežino, iš kur jo garaže atsirado kibiras su narkotinėmis medžiagomis, tačiau jo kaltę patvirtino byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai.

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Anot prokuratūros, 11 metų laisvės atėmimo bausmė nuteistajam skirta atsižvelgus į tai, kad daugiau nei 10 kartų viršyta minimali labai didelio kokaino kiekio riba ir daugiau nei 9 kartus viršyta minimali labai didelio heroino kiekio riba, ir tai, kad šį nusikaltimą jis įvykdė būdamas recidyvistu, t. y. neišnykus ankstesniems teistumams.

Asmuo anksčiau jau buvo teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu bei užsienyje už prekybą vogtais daiktais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA