Balyje sunkiai sužalotas kaunietis iš oro uosto nuvežtas tiesiai į Kauno klinikas | Kas vyksta Kaune

Balyje sunkiai sužalotas kaunietis iš oro uosto nuvežtas tiesiai į Kauno klinikas

Skaitytojos Viltės nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Medaus mėnesis kauniečiui Mindaugui Bernotui baigėsi baisia nelaime – Balyje liepos 20-ąją ant jo užvirto medis. Vyras buvo gydomas Indonezijoje, o šiandien sugrįžo į Lietuvą ir skubiai iš oro uosto buvo nuvežtas tiesiai į Kauno klinikas.

Mindaugo tėtis pirmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žinute visiems palaikantiesiems.

„Šiandien, rugpjūčio 14 dieną, praėjus nepilnam mėnesiui nuo nelaimės, mano sūnus Mindaugas pagaliau grįžo į Lietuvą! Negaliu sakyti namo, nes po beveik parą trukusios kelionės iš oro uosto jis buvo nuvežtas tiesiai į Kauno klinikas.

Dabar prasideda ilgas kelias laukiant naujų stebuklų, sveikstant ir šalinant daugybės patirtų traumų pasekmes.

Šiuo savo įrašu noriu išreikšti begalinę padėką visiems prisidėjusiems prie to, kad Mindaugas grįžtų į Lietuvą. Kaip rašiau anksčiau, sunku nusakyti, su kokiu žmonių gerumu susiduria Mindaugas, jo žmona Greta ir mes, jo šeima bei artimieji“, – dalijosi Virgilijus Bernotas.

Kauniečio tėtis įraše reiškė didžiulę padėką Indonezijos medikams, organizacijoms, įmonėms, kurios net ir be jokio prašymo pačios susisiekė ir suteikė paramą.

„Didžiulė padėka Indonezijos medikams, kurie padarė viską, kas jų valioje, gelbstint Mindaugo gyvybę, atliekant sudėtingas operacijas bei parengiant Mindaugą grįžimui į Lietuvą!

Ši nelaimė parodė, kad be šeimos ir artimųjų, Mindaugas, Greta ir mes turime fantastiškus draugus ir senus bičiulius, nuostabius esamus ir buvusius bendradarbius, o taip pat, kad Lietuvoje yra daug gerų žmonių, kurie sugeba atsiliepti į nepažįstamo žmogaus pagalbos šauksmą.

Taip pat noriu padėkoti ir mūsų diplomatinėms tarnyboms, kurios kiek galėjo ir kiek leido jų atsakomybės ribos, stengėsi kaip galima mums padėti. Noriu padėkoti organizacijoms Lietuvos Caritas ir Lietuvos Raudonasis kryžius, įmonėms ir organizacijoms, kurios be jokio prašymo pačios susisiekė ir suteikė paramą“, – dėkojama įraše.

Mindaugo tėtis dėkojo ir „Turkish Airlines“ komandai Lietuvoje, „Hostinger“ kompanijai ir pabrėžė, jog jie tikrai nusipelno svajonių darbdavio titulo.

„Esame labai dėkingi visai „Turkish Airlines“ komandai Lietuvoje – už iki smulkiausių detalių apgalvotą, sklandžią ir saugią Mindaugo, Gretos bei medikų kelionę į Lietuvą.

Dar vieną pačią nuoširdžiausią padėką norėčiau pareikšti „Hostinger“ kompanijai. Jūs visi esate fantastiški! Ši kompanija ir jos žmonės nuo pirmos nelaimės valandos iki dabar teikia visapusišką paramą Gretai ir Mindaugui. Kompanijos žmonės, Gretos kolegos, atliko titanišką organizacinį ir koordinacinį darbą buvimo Indonezijoje metu, organizavo Mindaugo parskraidinimą į Lietuvą. Jūs tikrai nusipelnote svajonių darbdavio titulo!“ – padėkas skyrė V. Bernotas.

Kauniečio tėtis paminėjo, jog jau virš 2600 žmonių, įmonių bei organizacijų paaukojo Mindaugo Bernoto paramos ir labdaros fondui. Kaip teigia V. Bernotas, nemažiau už paaukotus pinigus yra neįkainojami visi įrašyti linkėjimai greičiau pasveikti Mindaugui.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nelaimė jauną šeimą užklupo medaus mėnesio metu, keliaujant po Indonezijos salas. Gili Air saloje, po vakarienės grįžtant namo į viešbutį, ant Mindaugo užvirto medis. Su daugybiniais kūno sužalojimais jis buvo nugabentas į gretimos Lamboko salos ligoninę. Dėl lūžusio stuburo, šonkaulių, abiejų kojų lūžių ir pažeistų plaučių, Mindaugo nebuvo galima transportuoti iš „Siloam Hospitals Mataram“.

Situaciją pirmosiomis dienomis po nelaimės itin komplikavo kraujo trūkumas. Mindaugas turi A- grupę, kuri yra itin reta Azijoje. Dėka operatyviai sureagavusių žmonių, surinkto kraujo atsargos šiuo metu yra pakankamos, bet ateityje jo dar gali prireikti.

Kelionę į Indoneziją organizavo pati jaunavedžių šeima. Kadangi ši kelionė buvo pirma jų tolima kelionė, dėl patirties trūkumo, vestuvių organizavimo rūpesčių ir nesusipratimo dėl Europos ir Azijos sveikatos draudimų skirtumų, draudimas Mindaugui Indonezijoje negalioja. Tai reiškia, kad visas gydymo išlaidas turi dengti šeima. Gydymo suma yra gerokai didesnė negu šeima gali apmokėti savo lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA