Per medaus mėnesį Balyje sunkiai sužalotas kaunietis Mindaugas iš paskutiniųjų kaunasi dėl gyvybės | Kas vyksta Kaune

Per medaus mėnesį Balyje sunkiai sužalotas kaunietis Mindaugas iš paskutiniųjų kaunasi dėl gyvybės

Lrytas.lt 2023/08/01 17:52
Skaitytojos Viltės, „Lietuvos Caritas“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Baisios nelaimės per medaus mėnesį Balyje ištikto kauniečio Mindaugo Bernoto šeimai nesibaigia išbandymai. Po atliktų sunkių operacijų jo kvėpavimas dėl įtariamo vidinio kraujavimo vis dar neatsistatė, tad medikai nusprendė lietuvį perkelti į kitą, didesnę ligoninę, o tai reiškia dar didesnius finansinius kaštus.

Jaunas vyras buvo sunkiai sužalotas liepos 20 d. jaunavedžiams po vakarienės grįžtant į viešbutį, ant jo užvirtus medžiui.

Mindaugo artimieji pirmiausia kreipėsi į Indonezijoje esančius lietuvius, prašydami paaukoti Azijoje itin retos A– grupės kraujo.

Užgriuvo ir finansinė našta, mat pora kelionę organizavosi patys ir nepasirūpino sveikatos draudimu.

„Kadangi ši kelionė buvo pirma jų tolima kelionė, dėl patirties trūkumo, vestuvių organizavimo rūpesčių ir nesusipratimo dėl Europos ir Azijos sveikatos draudimų skirtumų, draudimas Mindaugui Indonezijoje negalioja. Tai reiškia, kad visas gydymo išlaidas turi dengti šeima. Gydymo suma yra gerokai didesnė negu šeima gali apmokėti savo lėšomis“, – teigė vyro tėtis.

Mindaugo tėtis kreipėsi į organizaciją „Caritas“, kuri pasidalino pagalbos prašymu ir naujausiomis žiniomis apie ligonio būklę.

„Kaip viskas akimirksniu griūna ištikus nelaimei. Ir koks tuomet svarbus palaikymas, kad ir kukli, bet konkreti parama.

Žinia apie Balio saloje jaunavedžius iš Lietuvos ištikusią tragediją – kaip baisus sapnas, kuris nesibaigia. Vietoje medaus mėnesio, į kurį išsiruošė Mindaugas iš Kauno su žmona – tęsiasi kova už jo gyvybę ligoninėse kitame pasaulio gale.

Su prašymu prisidėti prie paramos Mindaugui Bernotui į geros valios žmones, o taip pat Caritą kreipėsi Mindaugo tėtis Virgilijus.

„Mano sūnus, Mindaugas Bernotas, šių metų liepos 7 dieną kartu su savo žmona išvyko į povestuvinę kelionę, Balio salą Indonezijoje. Visą kelionę jaunavedžiai planavosi patys. Liepos 20 dieną, jiems lankantis Gili Air saloje, po vakarienės grįžtant namo į viešbutį, ant Mindaugo užvirto medis. Su daugybiniais kūno sužalojimais jis buvo nugabentas į gretimos Lomboko salos „Siloam Hospitals Mataram“ ligoninę“, – pasakojo pagalbą sūnui telkiantis tėtis.

Dėl smarkiai pažeisto stuburo, krūtinės traumos bei sulaužytų kojų, Mindaugo nepavyko transportuoti į kitą ligoninę, o juolab – susigrąžinti į Lietuvą. Krūtinės ląstos sužalojimai sutrikdė plaučių veiklą ir kėlė didelį pavojų gyvybei.

Kaip pasakojo Mindaugo tėtis, jo sūnui minėtoje ligoninėje buvo atlikta keletas operacijų iš kurių pati sudėtingiausia – krūtinės ląstos ir viena iš reikalingų stuburo operacijų.

Po jų, deja, kvėpavimo funkcijos dėl įtariamo vidinio kraujavimo neatsistatė, todėl gydytojų konsiliumas nusprendė Mindaugą perkelti į „Rumah Sakit Siloam Lippo Village“ ligoninę Džakartoje. Toks sprendimas priimtas dabartinei ligoninei stokojant reikiamos įrangos bei personalo, galinčio tęsti būtinos pagalbos teikimą.

„Šiuo metu mes negalime tiksliai pasakyti, kiek operacijų ir brangių medicinos paslaugų reikės Mindaugui, kol bus leista jį skraidinti į Lietuvą. Prašome Jūsų pagal galimybes suteikti finansinę paramą prisidedant prie Mindaugo kelionės namo bei gydymo. Bet kokia auka yra svarbi ir būtų labai vertinama!“ – sako Mindaugo tėtis.

Atsiliepiant į šį pagalbos prašymą, Lietuvos Caritas skyrė 3 tūkst. eurų.

Suprasdami, kad pagalbos teikimas Mindaugui – komplikuotas, o jo žmonai, kuri šalia, taip pat reikia palaikymo, pasiūlėme tarpininkauti užmezgant ryšį su Džakartoje veikiančiu Indonezijos Caritu.

Jūsų visų taip pat prašome palaikyti jauną šeimą malda, o kas galite – ir finansiškai. Į povestuvinę kelionę pora vyko neapsidraudusi, todėl kainuos visa medicininė pagalba, kuri teikiama.

Pasidalijimas šiuo įrašu feisbuke – taip pat solidarumo išraiška jaunai šeimai. Kaip sakė Mindaugo tėtis, net ir mažiausias prisidėjimas šioje sudėtingoje situacijoje – svarbus.

Siunčiame Mindaugui ir jo žmonai karitietišką palaikymą, linkim sveikatos, stiprybės. Apkabiname šią porą malda. Tegu viltis, kad viskas pamažu susitvarkys, neapleidžia ir Mindaugo tėčio bei kitų artimųjų kasdienių pastangų ieškoti išeičių iš sudėtingos situacijos, rašoma „Caritas“ feisbuko puslapyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA